- 7 Septembrie 2018
Investiție de 5 mil. euro pentru startup-ul care aduce trenul supersonic în Europa
Startup-ul Hardt Hyperloop, fondat în Olanda, a primit o finanțare aproape 5 milioane de euro din partea InnoEnergy, o companie înființată în 2010 și susținută de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT). Aceasta este doar o parte din investiția pe care Hardt Hyperloop urmează să o primească în această rundă, relatează Tech.eu.
Hardt Hyperloop lucrează la implementarea sistemului de transport Hyperloop, proiectul trenurilor supersonice. Acesta ar reprezenta o modalitate mai eficientă pentru transportul de pasageri și marfă. Startup-ul a derivat din echipa Universității Delft, care a câștigat concursul SpaceX, în 2017.
„InnoEnergy face să fie clar prin această investiție că dezvoltarea Hyperloop a intrat într-o nouă fază”, a declarat Tim Houter, CEO al Hardt Hyperloop, citat de Tech.eu „De asemenea, subliniază importanța și urgența investițiilor în dezvoltarea unei alternative mai curate și mai bune pentru transportul pe distanțe lungi”, mai spune el.
Ideea de Hyperloop a fost introdusă de Elon Musk, fondatorul unor companii precum SpaceX și Tesla Motors și a fost preluată de alte companii, precum Virgin Hyperloop One, care și-a prezentat prototipul pentru cabina de pasageri, sau Hyperloop Transportation Technologies, care început construcția primului tunel pentru trenurile de pasageri și marfă în Franța.
InnoEnergy este o companie care investește în soluții pentru sectorul energiei, cleantech, mobilitate și duce la nivel internațional soluții create pe aceste segmente de piață. Compania este prezentă în 40 de țări, lucrează cu peste 300 de parteneri, de la multinaționale, la centre de cercetare, instituții de învățământ și startup-uri, și investește anual mai mult de 100 de milioane de euro în soluții care contribuie la crearea unui viitor sustenabil. Până acum, InnoEnergy a investit în proiecte a căror valoare cumulată trece de 2 miliarde de euro. Dacă vreți să aflați mai multe despre competiția PowerUp! by InnoEnergy și despre ce poate face un dinozaur din energie cu inovația unui startup, citiți acest material.