Milenarii cred că viitorul educației va fi în online

În ultima perioadă, platformele de online learning au ajuns să fie un concurent puternic pentru opțiunile de învățare tradițională, mai ales în rândul tinerilor din generația ”millennials”.

Platformele de cursuri online au devenit un mod convenabil și accesibil de învățare pentru cei care vor să își extindă competențele profesionale. Utilizatorii își pot aprofunda cunoștințele în subiecte sau domenii precum design, business, tehnologie, fotografie, antreprenoriat, film sau scriere creativă. Această modalitate de educație este populară mai ales în rândul tinerilor din generația ”millennials”, pentru că au competențele digitale necesare, le permite să economisească bani, le oferă flexibilitate și libertate de alegere a cursurilor. 

Milenarii sunt mai atrași de tehnologie și văd internetul ca pe o sursă de încredere. Un studiu realizat de Northeastern University a arătat că mai mult de jumătate dintre milenari au urmat cursuri online, aproape dublu față de restul categoriilor de vârstă, scrie Forbes.

Aceștia folosesc platformele de învățare online pentru că își caută joburi de freelancing, vor să pornească o afacere proprie, să își găsească un job mai bun sau să țină pasul cu exigențele jobului actual.

Nu e o surpriză că freelancing-ul se numără printre motive, având în vedere că jobul ideal pentru milenari este unul flexbil, care să le ofere un echilibru între viața profesională și personală. Cursurile pot fi urmate practic oriunde și oricând. 

În plus, învățarea online elimină barierele de angajare. Câteva cursuri pot fi suficiente pentru a prelua un proiect de freelancing, activitate care poate progresa rapid spre carieră.  

Potrivit Bankrate, mai mult de un sfert dintre milenari au o activitate independentă pe lângă job. Capabilitatea de a începe o activitate independentă este posibilă și pentru că sunt disponibile cursuri online. În acest fel, utilizatorii învață cum să-și administreze afacerea, cum să vândă și să se dezvolte.

Mulți angajatori sunt nemulțumiți că milenarii își schimbă des locurile de muncă. Asta se explică prin faptul că aceștia caută mereu noi provocări și oportunități de creștere profesională. Deși nu se poate spune cu certitudine dacă își schimbă locul de muncă mai des decât generațiile trecute, cu siguranță depășesc statistica celor înaintați în carieră.

Prin urmare, învățarea online câștigă tot mai mult teren în defavoarea diplomelor tradiționale, în rândul tinerilor, cel puțin atunci când vine vorba despre dobândirea sau dezvoltarea abilităților.



Citeste si