Startup Your Story este o serie de articole prin care spunem poveștile participanților la edițiile anterioare ale taberei Startup Your Life. Este atât un fel de a le mulțumi, cât și o modalitate de a-ți arăta ție, viitor participant, cine ți-ar putea fi colegii și cum te influențează tabăra. Înscrie-te acum la tabăra Startup Your Life.

Andreea Purcaru spune că și-a descoperit pasiunea pentru antreprenoriat încă din timpul liceului, când a participat la două proiecte Junior Achievement. Ulterior, venind la facultate, a realizat că mediul universitar nu îi satisface curiozitățile pe care le avea, așa că a căutat mijloace alternative de învățare, care să îi ghideze pașii în lumea antreprenoriatului.

„Așadar, în primul an de facultate, m-am înscris într-un ONG pentru studenții pasionați de antreprenoriat, Business Club, ulterior, timp de un an, având oportunitatea de a fi managerul acestei asociații. Experiența de management m-a ajutat extrem de mult, atât în mediul business, cât și în ceea ce privește dezvoltarea mea personală”, ne dezvăluie ea.

Proiectele antreprenoriale le-a început din vara anului 2017, când, alături de un alumn Business Club, a fondat BC.Ventures, un venture-studio cu inițiative în țară și pe piețele emergente. Proiectele lor se împart în două categorii - cele blockchain-based și cele din zona de mobilitate și transport. Andreea este managing partner în cadrul BC.Ventures, rolul ei fiind acela de a coordona proiectele pe care le au, de a face product market fit pentru ele, a găsi noi oportunități de dezvoltare, de a încheia parteneriate și a scala business-ul.

Blockchain este o tehnologie ce va impacta major modul în care percepem anumite aspecte ale societății în care trăim.

„Am început un venture-studio gândindu-ne că acesta va fi playground-ul nostru unde vom putea testa și valida diverse idei de business, ambii fiind persoane creative și cu o dorință avidă de învățare. Suntem pasionați de tehnologie, iar toate proiectele noastre se îndreaptă în această direcție”, povestește Andreea.

În plus, ea mai spune că este „fascinată de blockchain de mai bine de un an și cred că este o tehnologie ce va impacta major modul în care percepem anumite aspecte ale societății în care trăim”. BC.Ventures este fix structura care le permite să combină pasiunea pentru această tehnologie cu valoarea pe care le-o pot aduce oamenilor și un model de business sustenabil.

BC.Ventures - inițiative de blockchain și mobilitate

În prezent, focusul principal al BC.Ventures este pe inițiativele ce au la bază blockchain-ul, mai exact, oferă traininguri gamificate prin intermediul cărora le explică oamenilor cum funcționează blockchain-ul și care este utilitatea acestei tehnologii. Acestea sunt adaptate în funcție de cerințele clientului și de gradul lui de înțelegere, modulele fiind structurate pe 3 niveluri de dificultate: începător, intermediar și avansat.

De asemenea, oferă consultanță pentru companiile / startup-urile care doresc implementarea de proiecte blockchain-based, ajutându-le, în primul rând, să înțeleagă avantajele și dezavantajele acestei tehnologii, dar și să elaboreze strategii prin care să fructifice cât mai mult potențialul ei.

„Pe termen mediu, ne propunem să extindem BC.Ventures mai mult în direcția de blockchain education, oferind atât traininguri din ce în ce mai complexe, cât și strategii de dezvoltare pentru companii din țară și nu numai. De asemenea, lucrăm activ la scalarea unui startup românesc din zona de mobilitate și transport. Pe termen lung, sunt deschisă către noi oportunități / proiecte și sunt dornică să cunosc noi oameni cărora le pot aduce un plus valoare”, spune Andreea.

Tabăra Startup Your Life îți oferă acces la antreprenori de succes și traininguri calitative

Pentru Andreea Purcaru, tabăra Startup Your Life a fost unul din cele mai cool contexte de învățare din ultima perioadă. „Am avut acces la antreprenori de succes care m-au motivat cu experiențele lor, content calitativ structurat în traninguri, respectiv workshop-uri și o atmosferă prietenoasă, care mi-a permis crearea de noi conexiuni. Mi-a plăcut că timp de 4 zile am avut oportunitatea de a aplica în contexte practice cunoștințele dobândite de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, consider că oamenii întâlniți acolo au fost cei care au adăugat acel element de plus valoare pentru care m-aș reînscrie cu drag la fiecare ediție”, afirmă ea.