La începutul lunii iunie, Binance anunța intenția de a lansa un fond de 1 miliard de dolari pentru proiecte de criptomonede și blockchain. Compania continuă inițiativele în industria noilor tehnologii și lansează un incubator de blockchain și cripto pentru startup-urile early stage.

Binance Labs Incubation va primi în program până la 10 companii în fiecare batch, pe o perioadă de 10 săptămâni. Compania va organiza câte un program de incubare în fiecare trimestru al anului, potrivit CEO-ului Ella Zhang, citată de publicația TechCrunch. În plus, Binance Labs va oferi participanților investiții în valoare 500,000 de dolari, în schimbul a 10% equity în companie. Această investiție va acoperi cheltuielile de transport, cazare, costuri de trai și capitalul necesar pentru a pune în mișcare dezvoltarea startup-ului.

Publicația remarcă faptul că frecvența organizării programelor și suma investită în fiecare startup sunt neobișnuite pentru incubatoare, deși Binance nu a decis încă dacă investiția va fi făcută în fiat (moneda pe care un guvern a declarat-o mijloc legal de plată, dar nu prezintă un produs fizic: euro, dolari, lei), cripto sau o combinație între acestea.

În plus, Binance își propune să ofere participanților acces la platforma sa, inclusiv mentorat, consultanță tehnică, acces la rețeaua Binance, precum și suport pentru activitățile de organizare, cum ar fi HR sau administrativ.

Înscrierile se pot face până pe data de 14 septembrie, urmând ca programul să debuteze pe 9 octombrie, la San Francisco. Fiecare program se va încheia cu un demo day, în care startup-urile vor avea ocazia să țină un pitch în fața investitorilor, presei și altor jucători importanți din industrie.

CEO-ul a declarat că incubatorul se va axa, în principal, pe startup-uri de infrastructură, securitate, schimburi virtuale descentralizate, wallet-uri, plăți, stabilitatea monedelor, aplicații descentralizate, gaming, bunuri virtuale, dar și multe altele din sfera noilor tehnologii.

Foto credit: Syda_Productions / depositphotos.com