Aboneaz─â-te la canalul nostru de YouTube start-up Business pentru a vedea aceste interviuri în avanpremier─â.


Pe parcurs, echipei de fondatori li s-au al─âturat i antreprenorii cu vast─â experien╚Ť─â în domeniul IT, Radu Georgescu ╚Öi Carmen Sebe.

Startup-urile listate pân─â acum pe SeedBlink au reu╚Öit s─â atrag─â peste 37 de milioane de euro (în investi╚Ťii totale, prin intermediul platformei ╚Öi din finan╚Ť─âri conduse de VC-uri), iar peste 9.000 de investitori din România ╚Öi alte 32 de ╚Ť─âri sunt activi pe platform─â.

Totodat─â, la mijlocul lunii mai a anului trecut, platforma de investi╚Ťii SeedBlink a încheiat runda de finan╚Ťare de tip serie A în valoare de 3 milioane de euro, dintre care 1,1 milioane de euro prin crowd investing, dublu fa╚Ť─â de targetul ini╚Ťial.

La doi ani de la primele investi╚Ťii primite de startup-urile listate pe SeedBlink, am discutat cu Andrei Dudoiu Managing Partner & President of BoD în cadrul SeedBlink, despre evolu╚Ťia platformei, a startup-urilor care au ales s─â se finan╚Ťeze prin equity crowdfunding, apetitul investitorilor, ╚Öi drumul SeedBlink spre transformarea în cea mai important─â platform─â european─â pentru finan╚Ťarea startup-urilor.

Pute╚Ťi urm─âri interviul video sau s─â citi╚Ťi cele mai importante informa╚Ťii din discu╚Ťia noastr─â mai jos.

Ascult─â interviurile start-up.ro în format audio în podcast-ul nostru. Aboneaz─â-te ╚Öi descarc─â episoadele ca s─â le ascul╚Ťi oriunde.

Existen╚Ťa SeedBlink ╚Öi perioada de pandemie

Ultimii 2 ani sunt ╚Öi primii doi ani. Primul MVP a fost f─âcut în noiembrie 2019, am f─âcut o sindicalizare pentru premiul de la How to Web, apoi prima campanie public─â a fost împreun─â cu partenerii de la Sparking Capital.

Când am f─âcut primul MVP nu ne-am gândit ce trac╚Ťiune vom ob╚Ťine, am testat pia╚Ťa pornind de la ideea de a avea un canal alternativ de finan╚Ťare pentru startup-urile din România. Din aproape în aproape interesul investitorilor s-a dovedit peste ceea ce estimasem ini╚Ťial ╚Öi asta s-a transformat în ceva pozitiv ╚Öi pentru startup-urile care au venit s─â se finan╚Ťeze prin platform─â.

În afar─â de apetitul investitorilor, ne-am dat seama c─â startup-urile au nevoie ╚Öi de plus valoarea pe care o putem aduce din punct de vedere al cuno╚Ötin╚Ťelor sau a educa╚Ťiei pe care o putem pune la dispozi╚Ťie pentru ca ei s─â comunice cât mai bine c─âtre poten╚Ťialii investitori care sunt planurile ╚Öi care este poten╚Ťialul afacerii pe care au pornit-o.

Foarte repede s-au al─âturat echipei Carmen ╚Öi Radu, antreprenori pe care-i ╚Ötie toat─â lumea din ecosistemul tech ╚Öi care au completat foarte bine experien╚Ťa noastr─â de doi fo╚Öti bancheri.

Am pornit pe ideea asta, de a aduce conceptul de equity crowdfunding în România. Prima barier─â pe care am întâlnit-o a fost lipsa legisla╚Ťiei specifice din ╚Ťara noastr─â. Am conturat un model care st─â în picioare ╚Öi ast─âzi, dar care este destul de complicat din punct de vedere opera╚Ťional.

S─â facem câte un SPV pentru fiecare investi╚Ťie a comunit─â╚Ťii noastre de investitori. Practic, noi consolid─âm câte un SPV to╚Ťi ac╚Ťionarii sau investitorii care se al─âtur─â într-o rund─â de finan╚Ťare. De accea am pus ╚Öi un tichet de investi╚Ťii ceva mai mare decât în alte ╚Ť─âri în care exist─â o legisla╚Ťie, m─â refer mai ales la zona anglo-saxon─â, unde se poate pleca chiar ╚Öi cu un tichet de 10 dolari.

Asta ne-a ajutat s─â ne ╚Öi contur─âm un drum mai aparte fa╚Ť─â de platformele clasice de equity crowdfunding, pentru c─â al─âturi de noi au venit investitori care au un knowledge despre investi╚Ťii, au expertiz─â în domeniile în care investesc, î╚Öi asum─â riscuri în cuno╚Ötin╚Ť─â de cauz─â ╚Öi pot ajuta startup-urile în care investesc.

Viziunea de a deveni juc─âtor interna╚Ťional

Modelul de business ╚Öi el a suferit schimb─âri în ace╚Öti doi ani. Suntem în faza în care ne gândim la facilit─â╚Ťi noi pentru investitori ╚Öi care ar putea aduce un cost aferent. Una peste alta, modelul este stabil.

Avem un plan pentru a deveni interna╚Ťionali, suntem într-o faz─â destul de înaintat─â s─â construim într-o legisla╚Ťie care s─â ne permit─â asta, pe modelul de nominee/trustee. Vom continua ╚Öi cu modelul de SPV înregistrate în România, dar vom avea ╚Öi modelul de trustee care ne va pune pe aceea╚Öi pozi╚Ťie cu platformele clasice de investi╚Ťii.

Suntem în discu╚Ťii destul de înaintate cu autoritatea local─â de supraveghere, ASF, pentru ob╚Ťinerea licen╚Ťei ╚Öi vom putea aplica pentru pa╚Öaport european în oricare dintre ╚Ť─ârile UE.

Performan╚Ťa startup-urilor listate

A fost o c─âl─âtorie în care am înv─â╚Ťat ╚Öi ne-am adaptat. Sunt peste 60 de startup-uri care au accesat finan╚Ťare prin intermediul SeedBlink.

În primul an de zile, 2020, au fost startup-uri exclusiv din România sau cu fondatori români, din 2021, de când am luat noi propria finan╚Ťare, motivul pentru care am ridicat 3,2 milioane de euro, am promis investitorilor c─â ie╚Öim în afar─â ╚Öi avem deja o alt─â paradigm─â.

Noi ne-am pozi╚Ťionat ca fiind o platform─â care se axeaz─â exclusiv pe sectorul tech. Partea bun─â e c─â am atras un portofoliu diversificat, cred c─â avem acum 16-17 verticale diferite din tech, avem de la fintech, marketing tech, edutech, cybersecurity.

În ultimele luni, 6 companii din alumi au ridicat runde suplimentare de finan╚Ťare, o parte dintre ele au apelat în continuare la SeedBlink ca s─â completeze o rund─â condus─â de un lead investor, altele sunt cu VC-uri din afar─â care au investit în ele. Evolu╚Ťia portofoliului este foarte bun─â ╚Öi pe al─âturi spectaculoas─â. Dintre toate companiile care s-au finan╚Ťat prin SeedBlink nu e niciuna care a depus armele.

”Foarte rar nimere╚Öti unicornul dintr-un singur tichet de investi╚Ťii”

Comunitatea de investitori a╚Ö spune c─â e activul cel mai important al unei platforme de acest gen. Evident c─â nu e un lucru simplu s─â-l faci. Ca orice business din domeniul financiar, e un business în care principalul activ e încrederea.

În momentul de fa╚Ť─â am ajuns la o comunitate de 9.000 de investitori, 80% dintre ei fiind din România. Acum, de când am ie╚Öit în afar─â, restul de 20% sunt din peste 35 de ╚Ť─âri diferite.

Ascult─â podcast-ul direct aici în player-ul din Spotify sau alege de mai sus platforma favorit─â:

Pentru noi focusul e Europa, aici ne promov─âm, dar avem ╚Öi investitori din diaspora româneasc─â, dar e deja foarte pestri╚Ť tabloul ─âsta al investitorilor.

Fiind o alternativ─â foarte nou─â de investi╚Ťii, a trebuit s─â facem educa╚Ťie ╚Öi e un aspect foarte important în consolidarea rela╚Ťiei cu investitorii. Am creat formal SeedBlink Academy, un program în derulare în rela╚Ťia cu investitorii.

Din comunitatea de 9.000, 1.000 au folosit cel pu╚Ťin tichetul de 2.500 de euro, iar jum─âtate dintre ei au f─âcut cel pu╚Ťin 2 tichete. Media tichetului e undeva la 6.000 de euro consolidat la nivelul celor 18 milioane de euro f─âcu╚Ťi prin SeedBlink. Investitorii au în╚Ťeles c─â pentru a avea succes în tipul acesta de investi╚Ťii trebuie s─â-╚Öi construiasc─â portofolii. Foarte rar nimere╚Öti unicornul viitor f─âcând un singur tichet de investi╚Ťii.

Asta e viziunea pe care construim, s─â ajut─âm investitorii s─â-╚Öi construiasc─â teze de investi╚Ťii ╚Öi portofolii.

Ce ar putea descalifica un startup pentru investi╚Ťie pe SeedBlink

Evident c─â pe m─âsur─â ce înaint─âm vor fi ╚Öi situa╚Ťii în care anumite startup-uri vor atrage un apetit mai sc─âzut al investitorilor. Deja am constatat în anumite cazuri ╚Öi am încercat fie s─â-i ajut─âm, fie s─â preg─âtim altfel campania.

Nu are neap─ârat leg─âtur─â cu verticala ci cu modul de prezentare al startup-ului, al fondatorilor, cu maturitatea startup-ului, e o re╚Ťet─â pe care o tot test─âm, înv─â╚Ť─âm, o adapt─âm.

Suntem într-un business în care comunicarea cu principalul client, care din punctul nostru de vedere e investitorilor, e foarte important─â.

Reac╚Ťion─âm ca orice startup, ne adapt─âm, test─âm apetitul, ╚Öi al startup-urilor ╚Öi al fondatorilor, încerc─âm s─â g─âsim un echilibru.

Nu a╚Ö spune c─â se va schimba ceva în mod fundamental, în afar─â de faptul c─â vom avea jum─âtate din startup-uri din str─âin─âtate. Cam acesta este planul pentru a putea avea o cre╚Ötere în str─âin─âtate, dar r─âmânem cu r─âd─âcinile în România.

Din punct de vedere tichete de investi╚Ťii, punctul de echilibru este gestionabil ca atare. Am f─âcut un test pentru investitori de Black Friday, cu tichete de 1.000 de euro, ╚Öi r─âspunsul lor a fost foarte interesant. Contur─âm un produs pentru acest tip de investitori, pe baz─â de subscription, care s─â-╚Ťi permit─â s─â ai acces la platform─â în acest mod.

Sunt adapt─âri ale platformei, dar direc╚Ťia este cea pe care am conturat-o deja, în continuare.

Fondatorii ╚Öi startup-urile pot aplica ╚Öi direct pe platform─â. Fac un cont, încarc─â deck-ul acolo ╚Öi continu─âm discu╚Ťiile. Discu╚Ťia se va concentra cu un investment manager pentru a vedea poten╚Ťialul pe care îl are business-ul pentru a putea fi listat.

Evident c─â aplic─âm filtre destul de restrictive. Per total, colegii au v─âzut pân─â acum 1.500 de startup-uri dintre care au ajuns pe platform─â doar 60. Majoritatea lor erau insuficient preg─âtite ╚Öi erau doar la faza de idee. Acesta este principalul criteriu de eliminare.

Pentru investitori am modificat onboarding-ul ╚Öi interfa╚Ťa cu ei. Acum e un proces de înrolare foarte profesionist. Ini╚Ťial eram tem─âtori c─â va elimina o parte din investitorii interesa╚Ťi de platform─â, dar efectul a fost fix invers deoarece a ad─âugat o not─â de profesionalism.

Platform─â pentru investi╚Ťii pe termen lung

Am primit deseori aceast─â întrebare. Investitorii care care vin pe platform─â privesc acest lucru ca pe o investi╚Ťie pe termen lung.

Un startup ca s─â aib─â succes are nevoie de câ╚Ťiva ani buni. Un eveniment de lichiditate pentru investitori poate s─â apar─â la 4-5 ani, îns─â noi deja am anticipat ceva ce am anun╚Ťat ca fiind un plan important pentru noi, anume dezvoltarea unei pie╚Ťe secundare. Astfel, am dat oportunitatea investitorilor s─â tranzac╚Ťioneze între ei. Unii dintre ei au f─âcut exit, al╚Ťii au cump─ârat p─âr╚Ťile sociale la noul valuation pe care-l propune runda nou─â a startup-ului.

Conectare cu pia╚Ťa ╚Öi diversificare

Nu cred c─â acest an e diferit de al╚Ťii, mai ales c─â am intrat deja într-o obi╚Önuin╚Ť─â de a c─âl─âri valurile. Din punctul meu de vedre, fondatorii ar trebui s─â fie foarte motiva╚Ťi, ambi╚Ťio╚Öi, în a-╚Öi derula planurile pe care le au ╚Öi s─â fie consecven╚Ťi cu acest plan dar s─â fie ╚Öi suficient de conecta╚Ťi cu pia╚Ťa astfel încât s─â în╚Ťeleag─â cum pot s─â aduc─â plus valoare clien╚Ťilor, s─â fie foarte conecta╚Ťi la ideea c─â un client poate da m─âsura succesului.

Pentru investitori, cred c─â am dat deja cel mai important sfat: diversificarea cred c─â este cheie.