Indicatorii au depășit previziunile inițiale și reflectă evoluția companiei în două direcții complementare. Pe de o parte a crescut complexitatea proiectelor și serviciilor livrare și, totodată, s-au mărit investițiile în dezvoltarea echipei și retenția angajaților.

Având ca preocupare principală proiectele mari, pe termen lung, la costuri fezabile, Qualysoft a reușit sa crească valoarea adăugată adusă clienților, indiferent dacă aceștia activează în domeniile serviciilor financiare, telecom, retail, energie, securitate, producție sau altele.

În opinia lui Radu Postolache, General Manager al Qualysoft România, anul 2021 a fost marcat de o anumită incertitudine în piața locală, cauzată de pandemie și impactul acesteia atât în piața muncii cât și în unele industrii, dar și de un avânt al proiectelor internaționale, unde Qualysoft România are expunere atât direct, prin clienți din SUA sau Europa, cât și prin intermediul grupului din care face parte.

Ca o dovadă a creșterii expunerii României și a Qualysoft în piața globală, subsidiara locală este implicată la cel mai înalt nivel în designul și livrarea unei soluții la cheie tocmai în Asia.

În opinia sa, aceasta expunere internațională vine însă și cu o competiție crescută, inclusiv pe piața muncii, cu o volatilitate mai mare, dar și cu o creștere a așteptărilor la nivel tehnic.

“Având în vedere că toți angajații lucrează în regim work-from-home sau hibrid, scopul mutării a fost de a îmbunătăți cadrul pentru întâlnirile de proiect, dar și pentru a asigura componenta de Fun@Work sau FunAfterWork, importantă pentru echipa Qualysoft Romania”, adaugă Radu Postolache.

În 2021 numărul de angajați ai Qualysoft a crescut cu 50%, în contextul în care cea mai importantă nevoie a industriei IT este cea legată de forța de muncă. Media de experiență a inginerilor Qualysoft Romania este de 7,8 ani.

Pentru 2022, compania își propune o creștere accelerată a cifrei de afaceri, de 60% și o creștere de 40% a profitului. Numărul de angajați al Qualysoft ar urmă să se mărească tot cu 40%.

Grupul Qualysoft a fost fondat la Viena în 1999. Compania deezvoltă soluții software pentru clienți din industria serviciilor financiare și energetice, companiile industriale, companiile media și de telecomunicații, retail, auto sau securitate.

Pe lângă sediul central din Austria, Grupul Qualysoft are filiale în Germania, Elveția, Ungaria, Slovacia, România și Serbia, iar anul acesta a deschis un centru in Indonezia. În prezent, peste 500 de specialiști lucrează în cadrul Grupului la nivelul Europei Centrale și de Est. În Romania, Qualysoft este prezent din 2007.