Techventures Bank este o instituție financiară românească, deținută de Olimpiu Vasile Balaș, un antreprenor cu o vastă experiență în dezvoltarea de software bancar. Banca își propune să dezvolte produse adaptate specificului companiilor care activează în domeniul tech, colaborarea cu ANIS reprezentând încă un pas spre atingerea obiectivului său.

„Viziunea noastră este să stabilim noi standarde în domeniu prin implementarea și utilizarea tehnologiilor înalte, cu misiunea de a simplifica și de îmbunătăți continuu experiența tuturor clienților noștri în interacțiunea cu banca. Astfel, prin intermediul parteneriatului cu ANIS, am început să lucrăm deja la dezvoltarea unei game de produse pentru finanțarea proiectelor de reconversie profesională - cursuri de pregătire sau perfecționare -, precum și la soluții destinate retenției angajaților din companiile de IT&C, membre ANIS”, a declarat Cristian Nae, Chief Business Officer in cadrul TechVentures Bank.

„Pentru a se menține competitiv, orice business are nevoie de investiții, cu atât mai mult companiile din IT&C, care activează într-un mediu atât de concurențial. Ne bucurăm, așadar, că putem aduce aproape de membrii noștri o instituție financiară ce se adresează direct segmentul tech, urmând să dezvoltăm, alături de Techventures Bank, produse de succes adaptate nevoilor și preferințelor acestora”, declară Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

Techventures Bank promovează deja o serie de produse de creditare, de gestionare a lichidităților sau de accesare a fondurilor europene specifice industriei IT&C. Un element de indentitate al băncii și de noutate pe piața bancară este reprezentat de posibilitatea utilizării soluțiilor software drept garanție pentru accesarea unor facilități de finanțare ori emiterea de scrisori de garantie bancara. Mai mult, companiile startup cu activitate în industria tech vor putea avea acces prin intermediul Techventures Bank la surse de finanțare pentru dezvoltarea proiectelor.