Primele monitoare care vor fi lansate sub noul nume vor fi cele din seria G3 ca parte a noii categorii AOC GAMING. Cele cinci noi monitoare G3 variază în diagonale începând de la 27” (68,6 cm), 32” (80 cm) și până la 34” (86,4 cm). Toate modelele au o curbură agresivă 1000R, o rată de refresh de 165 Hz, precum și un design elegant fără rame pe 3 dintre laturi.

„Rebranding-ul portofoliului destinate gamerilor sub umbrela AGON by AOC va face monitoarele mult mai accesibile gamerilor indiferent de nevoile lor. De la gamerii casual și până la cei hardcore, competitivi sau chiar jucători profesioniști de esports, ne dorim o lume în care gamerii vor juca la un nivel înalt, ajutați de produsele de gaming care le corespund cel mai bine”, spune Stefan Sommer, Head of Global Marketing la AOC.

Gama G3 folosește un ecran cu o curbură pronunțată de 1000R la toate modelele, înconjurând utilizatorul din lateral, în comparație cu curbura subtilă 1500R din gama G2. Pentru jocurile FPS, de acțiune, pentru RPG-urile, titlurile de racing sau simulare, această curbură agresivă transformă monitorul în mai mult decât o simplă fereastră către lumile virtuale. Jocurile pe ecranele cu o curbură de 1000R înconjoară complet viziunea periferică, sunt similare cu a avea o experiență VR la birou, dar fără aspectele negative ale „deconectării” complet de lumea reală.

Toate modelele din seria G3 sunt echipate cu panouri VA, oferind o rată de refresh de 165 Hz, peste standardul actual de 144 Hz al monitoarelor de gaming. Mai mult, funcția Motion Blur Reduction reduce timpul de răspuns al pixelilor la doar 1 ms (MPRT), astfel încât jucătorii vor avea un feedback vizual rapid, fără artefacte precum ghosting-ul. Monitoarele sunt echipate cu Adaptive-Sync, oferind jucătorilor imagini fluide și fără efectul de screen tearing. În plus, toate modelele au un low input foarte mic, astfel încât acțiunile pot fi văzute pe ecran aproape instantaneu, fără nicio întârziere vizibilă ochiului uman.

Adecvat în mod special pentru simulatoare și jocurile de racing, AOC CU34G3S folosește un panou VA de 34” cu o ratie de 21:9. Claritatea rezoluției ultrawide WQHD (3440x1440) combinată cu curbura 1000R umple viziunea periferică a utilizatorilor și creează o experiență captivantă. Standul reglabil pe înălțime, pivotare și înclinare oferă o utilizare ergonomică pentru sesiuni lungi de jocuri.

Pentru jocurile de tip FPS, acțiune, RPG sau orice alte genuri, AOC oferă monitoare din seria G3 de 31.5” sau 27” in variante Full HD sau QHD in functie de nevoile fiecărui gamer.

Modelele AOC CQ32G3SU de 31,5” și CQ27G3SU de 27” beneficiază de rezoluție QHD (2560 x 1440), imagini clare și deosebit de detaliate într-o ratie mai comună, de 16:9. Standul robust și elegant nu ocupă mult spațiu pe birou și are o gaură de gestionare a cablurilor pentru a ajuta la menținerea unui setup de gaming ordonat. De asemenea, standul este reglabil pe înălțime, oferă posibilitatea de înclinare și pivotare pentru a le permite gamerilor să își mențină o poziție corectă și sănătoasă în fata ecranului. Modelul de 31,5 vine cu două difuzoare de 5W, iar modelul de 27” vine cu două difuzoare de 3W.

Alte monitoare din seria G3 sunt: C32G3AE de 31.5” și C27G3U de 27”, ambele oferind rezoluție Full HD (1920 x 1080). În funcție de jocurile jucate și de performanțele calculatorului utilizatorilor, monitoarele cu rezoluție Full HD ar putea fi alegerea optimă. Nu toate jocurile necesită cea mai mare rezoluție posibilă pentru a oferi o experiență de joc plăcută sau competitivă. Pentru unii jucători, viteza este foarte importantă și obținerea unui frame rate ridicat la o rezoluție QHD este o sarcină dificilă pentru configurările PC-urilor entry-level sau mid-range. Având o rată de refresh de 165 Hz și un timp de răspuns de 1 ms MPRT, jocurile vor arăta excelent datorită tehnologiei Adaptive-Sync. Aceste modele sunt cele mai accesibile din gamă și sunt perfecte pentru jucătorii cu un buget limitat care intenționează să-și îmbunătățească experiența de gaming. Modelul C32G3AE are o diagonală impresionantă, de 31,5”, și vine cu un suport cu posibilitatea de înclinare și două difuzoare de 5W, în timp ce C27G3U de 27” vine cu un suport ergonomic, reglabil pe înălțime și două difuzoare de 3W.

Primele modele ale seriei G3, AOC CU34G3S, CQ32G3SU, C32G3AE, sunt disponibile la prețuri recomandate de 3309 lei, 2189 lei respectiv 1699 lei; în timp ce celelalte modele - CQ27G3SU, C27G3U - vor fi disponibile începând din septembrie 2021 la prețuri recomandate de 1939 lei, respectiv 1599 lei.