Zilele trecute a fost agitație mare pe internet după ce Elon Musk a declarat că se gândește să delisteze Tesla. El a scris pe pe blogul oficial al companiei că ia în calcul posbilitatea de a delista compania la un preț de 420 de dolari / acțiune.

Deși anunțul lui Musk ar putea fi doar o strategie de PR, având în vedere că acțiunile Tesla au înregistrat o creștere de 11% pe bursă, există investitori care și-au arătat interesul de a cumpăra acțiuni încă înainte să fie declanșată toată această frenezie.

Potrivit celor de la Bloomberg, o sursă a declarat că Fondul Suveran de Investiţii din Arabia Saudită este în discuții cu Tesla pentru a deveni un investitor important în procesul de delistare de pe bursă. Fondul deține, deja, circa 5% din acțiunile companiei, evaluate la aproape 2 miliarde de dolari.

Aceeași sursă mai afirmă că Fondul din Arabia Saudită nu are, încă, planuri concrete de a ridica miza în Tesla, dar ideea de a continua să investească în companie este văzută ca un pas strategic spre diversificarea economiei saudite, pe lângă cea de petrol.

Foto: Reuters/Stephen Lam