KropApp este o soluţie informatică gândită pentru agricultura din România, fiind primul produs software care integrează cererea şi oferta de transport în domeniul agriculturii. KropApp le permite fermierilor, procesatorilor şi comercianților de cereale să descopere, în timp real, cele mai bune tarife din piaţă, iar transportatorilor să îşi poată aloca resursele în cel mai eficient mod posibil.

KropApp website

Atât comenzile clienţilor cât şi ofertele de preţ ale transportatorilor sunt actualizate în timp real şi pot fi modificate în orice moment de către utilizatori. Soluţia informatică a fost concepută şi dezvoltată de Bogdan Popescu şi Alin Stanciu.

”KropApp oferă această platformă de licitaţii online în care, la cererile de transport ale clienților (fermieri, procesatori sau comercianți de cereale) le răspund în mod transparent ofertele transportatorilor, la cele mai mici preţuri pe care piaţa le poate oferi în acea perioadă. Sistemul pe care noi l-am gândit va genera o alocare eficientă a resurselor de transport din agricultură şi, corespunzător, va creşte atât profitul clientilor, cât şi al transportatorilor. Interfaţa este uşor de folosit, utilizatorii fiind în permanență în contact cu piaţa prin sistemul de notificări, atât în versiunea desktop cât şi în versiunile mobile“, a declarat Bogdan Popescu, cofondator al acestui proiect.

Prin KropApp, comenzile plasate de clienţi sunt actualizate în timp real, ca de altfel şi tarifele oferite de transportatori, care îşi pot modifica oferta în orice moment, în functie de competitivitatea pieţei.

KropApp website2

Sistemul este flexibil, permiţând fermierului să aleagă unul sau mai mulţi transportatori pentru o comandă, la tarifele pe care fiecare dintre aceştia le-a oferit.

KropApp poate fi descărcat din Play Store pentru Android și din App Store pentru dispozitivele cu iOS. Utilizatorii sunt exclusiv persoane juridice, iar pentru crearea unui profil valid este nevoie de CIF al companiei, atât pentru clienți, cât şi pentru transportatori.

După lansare, procesul de dezvoltare a KropApp va continua. Platforma va oferi conturi detaliate de prezentare pentru fiecare utilizator şi două module operaţionale. Unul dintre module va monitoriza execuţia comenzilor în timp real şi va furniza pieţei detalii despre trafic şi timpi de aşteptare în locaţiile importante ale comerţului cu cereale.

Al doilea modul va furniza servicii de back office pentru gestiunea logisticii proprii sau închiriate, eliberând organizaţiile de o importantă presiune operaţională, în special în timpul campaniilor agricole.

Mai mult, va fi introdusă şi opţiunea de review, care va ajută utilizatorii să se orienteze spre cei mai buni fermieri, dar şi transportatorii, în baza calificativelor acumulate de la ceilalți parteneri cu care au colaborat.