Serviciul de bike sharing lansat de Pegas are potențialul de a ajunge la 100.000 de utilizatori până la sfârșitul acestui an, rezolvând o problemă majoră de mobilitate urbană. Ape Rider se adresează atât navetiștilor, cât și celor care vor să ajungă rapid dintr-o zonă în alta a Capitalei, evitând totodată traficul aglomerat.
„Ape Rider se bazează în foarte mare măsură pe aplicația pentru mobil, astfel că este extrem de important ca aceasta să fie stabilă și scalabilă. Au fost îmbunătățite atât performanțele tehnice ale aplicației, cât și caracteristicile ce o fac mai simplu de utilizat și mai orientată către nevoile concrete ale clienților. De altfel, aceasta este și esența filosofiei ce ghidează eforturile echipei noastre. Parteneriatul nostru a venit natural, reprezentăm două branduri românești 100% și cred că putem aduce, odată cu release-urile următoare, o experiență excelentă de utilizare”, a declarat Ioan Cocan, Managing Partner la Tremend Software Consulting.
Cele 2.000 de biciclete disponibile prin Ape Rider sunt monitorizate prin GPS și au în dotare senzori de mişcare de ultimă generație. Sistemul “dockless” oferă flexibilitatea de care clienții au nevoie pentru a se putea deplasa rapid și a parca apoi bicicleta într-una din zonele prestabilite. Aplicația îți oferă o hartă a bicicletelor și a parcărilor virtuale, așadar este foarte simplu să găsești o bicicletă Ape Rider.
Cu ajutorul aplicației mobile Ape Rider, utilizatorii pot rezerva și apoi utiliza o bicicletă, costul unei curse fiind de 1.9 lei pe jumătate de oră, indiferent de numărul de kilometri parcurși. Plata se face direct în aplicație. De la lansarea aplicației și până în prezent, utilizatorii au efectuat un total de 140.000 de curse.
„Ne-am propus să oferim o alternativă de mobilitate urbană diferită prin utilizarea intuitivă, fără efort, iar colaborarea cu Tremend este încă un pas în această direcție. Este un partener care a înțeles foarte rapid de ce avem nevoie și a arătat întreaga disponibilitate de a se implica în dezvoltarea aplicației astfel încât să oferim clienților Ape Rider experiența promisă”, a spus Andrei Botescu, cofondator Atelierele Pegas, programul Ape Rider.
Următoarele versiuni ale aplicației vor îmbunătăți modul de plată a curselor, precizia locației bicicletelor pe teren și ușurarea activității de mentenanță a sistemului, prin oferirea de instrumente performante și rapoarte de monitorizare a sistemului și utilizării acestuia.