Poți să navighezi oriunde în oraș, utilizând toate modurile publice de transport disponibile, împreună cu alte moduri de mobilitate bicicletă, scooter, trotinetă și mersul pe jos.

Citymapper există în toate orașele mari din lume. Parte din campania de expansiune globală “Citymapper everywhere”, echipa se concentrează în 2021 pe expansiunea în Europa, inclusiv România.

În Citymapper alegi destinația și îți sunt oferite diverse moduri de transport, împreună cu timpul de călătorie. Tot ce rămâne de făcut e să alegi ruta preferată și să urmărești destinația pe hartă.

Citymapper este cea mai versatilă aplicație de mobilitate, câștigând numeroase premii de-a lungul anilor. Ce face Citymapper diferit este integrarea cu toate modurile de transport disponibile în fiecare oraș - precum Lime, metrou, tramvai, autobuz.

Accesând date locale de transport, Citymapper te anunță dacă modul ales de transport are întârzieri în timp real. După ce ai ajuns la destinație, Citymapper îți arată câți bani ai salvat și câte sarmale poți să mănânci acum că ai consumat niște calorii.

Mai multe informații despre Citymapper poți găsi aici, sau poți downloada aplicația din AppStore sau din Google Play.

Aplicația de navigare urbană a fost fondată în 2011 în Londra de fostul angajat Google Azmat Yusuf. Cu toate că aplicația e apreciată de 50 de milioane de utilizatori în cele 80 de orașe unde s-a dezvoltat, până acum a reușit să strângă destul de puțină investiție. Citymapper a primit 6,7 milioane de lire sterline pe platforma de crowdfunding Crowdcube. Cu toate acestea, încă nu a găsit un model de business de succes.

Citymapper nu dorește să vândă datele clienților, așa că la nivel de monetizare are Citymapper Club, unde utilizatorii pot vedea mai multe funcții, dar cele esențiale sunt oricum gratuite. De asemenea, aplicații terțe folosesc funcționalitățile Citymapper, cum ar fi Dott, un business de trotinete electrice care e printre cele 3 care au primit licență de activitate în Londra.