Primele dispozitive care vor intra pe piață vor fi ceasurile smart Huawei Watch GT3 și Watch GT3 Pro, care îmbină atât calitățile software, prin sistemul de operare Harmony OS 2, dar și un design plăcut. GT3 Pro, de exemplu, este realizat din titan și arată excelent.

Noile smartwatch-uri de la Huawei

Huawei Watch GT3 are un design clasic de ceas, cu un buton rotativ ce poate fi apăsat, de asemenea. Ecranul AMOLED are 1,43 de inci și rezistă excelent în soare. Ceasul vine cu senzor de puls, monitorizarea somnului, a cantității de oxigen din sânge, dar și un senzor pentru temperatura pielii.

Ceasul va oferi suport pentru eSIM, ceea ce înseamnă că ceasul poate fi conectat atât la dispozitive Huawei, dar și de la alte branduri, și poate funcționa autonom de telefonul mobil. Astfel, poți ieși la alergat sau cu bicicleta fără a lua telefonul cu tine. Dispozitivul are 16 GB de stocare și rezistă în apă până la 5 atmosfere.

Huawei Watch GT3 Pro e vârful de gamă pentru categoria unde Huawei este lider în România și e realizat din materiale premium, cum ar fi titaniul. Spatele e din ceramică. Autonomia bateriei e mai mare la GT3 Pro, de 3 săptămâni, față de 2 săptămâni pe Watch 3 Pro, iar în modul eSIM poate ajunge și la 3 zile.

Huawei Watch 3 este primul smartwatch pe care rulează HarmonyOS și se conectează perfect cu smartphone-urile Huawei pentru a servi drept asistent de călătorie multifuncțional. Funcționalitatea trece de pe smartphone la încheietura mâinii, iar toate informațiile despre ride-hailing sau zboruri devin disponibile instant. La folosirea transportului public în drumul de la aeroport sau de la serviciu către casă, atât ceasul, cât și telefonul, vor anunța utilizatorul înainte de destinația finală, pentru ca acesta să nu-și mai facă griji că, preocupat de alte lucruri, va rata stația la care trebuie să coboare.

Noile tablete disponibile pe piață

Noua tabletă Huawei MatePad Pro vine cu un ecran OLED FullView de 12,6 inci și un raport ecran-corp de 90%, cel mai mare dintre toate tabletele disponibile în prezent pe piață. Datorită sistemului de operare HarmonyOS, Huawei MatePad Pro poate colabora în mod optim cu smartphone-uri și PC-uri pentru a dubla productivitatea și creativitatea, la birou sau ca planșă de desen.

Huawei MatePad Pro susține funcția Multi-screen Collaboration între tabletă și PC-uri, iar în modurile Mirror și Extend, tableta poate deveni o planșă de desen sau un ecran. Aceasta suportă glisarea fișierelor pe mai multe dispozitive, oferind experiențe mai eficiente.

Widget-urile pot fi utilizate și pentru a accesa Atomic Services, care pot fi apelate cu ușurință și partajate în Centrul de servicii fără a fi nevoie de descărcare sau instalare, facilitând astfel accesul la funcții precum știrile.

Dispozitivul are un ecran de 12,6 inci cu rezoluție 2560x1600 de pixeli la o rată de refresh de 60 de Hz și vine cu tastatură și Pen inclus.

Pentru dispozitivul mai mic, cel de 10,8 inci, lucrurile stau interesant. Display-ul IPS LCD e bun inclusiv pentru jocuri, pentru că rata de refresh e de 120 de Hz. Ambele modele au 8 GB de RAM și vin cu capacitate de stocare de 128 de GB sau 256 de GB.

Ce alte dispozitive pregătește Huawei

Huawei a mai prezentat la evenimentul local de lansare căștile Huawei Freebuds 4, care promit să aibă cea mai avansată izolare fonică pentru căștile din categoria lor. Designul se menține ca cel de la generația anterioară, iar culoarea gri metalizat e excelentă. Căștile vor fi disponibile la precomandă cu Watch GT3 Pro între 23 iunie și 6 iulie.

De asemenea, pentru cei care comandă între 23 iunie și 6 iulie Huawei Watch GT3, Huawei oferă gratuit căștile Huawei Freebuds 4i. Pentru precomanda tabletei Matepad vor fi disponibile Huawei Freebuds Pro.

Două alte dispozitive foarte interesante, dar încă în faza de development și care urmează să fie lansate, sunt monitoarele de gaming.

Huawei Mateview GT e un monitor ultrawide de 34 de inci, cu rezoluție 3K și rată de refresh de 165 de Hz. Unul dintre cele mai interesante aspecte e faptul că are integrat un soundbar în corpul său, soundbar ce are controale tactile. Astfel, vei putea asculta muzică sau să te uiți la conținut digital mai bine cu ajutorul monitorului.

Pentru zona business, Huawei pregătește monitorul Huawei MateView care are un display 4K, dimensiune 28,2 inci și un soundbar incorporat în structura de susținere.