eduKiwi School va lansa o aplicație educativă și interactivă, ușor de folosit de elev, părinți și profesori. În aplicație, eduKiwi School va avea cursuri, care însumate vor avea peste 2.000 de ore de conținut video, înregistrate împreună cu cei mai buni profesori din țară.

“În ultimii patru ani, eduKiwi a ajutat în mod special adulții. Acum, prin eduKiwi School ne propunem să ajutăm noua generație de tineri să aibă acces la o educație oferită de cei mai buni profesori din România. În special, ne dorim să ajutăm elevii din clasele V - XII. Pentru a reuși să oferim o educație mai bună noii generații, proiectul eduKiwi School va avea ca scop principal unirea celor trei poli importanți: elevii, părinții și profesorii. Ne vom ocupa să satisfacem nevoia fiecărei părți și să îmbunătățim modul de comunicare și relaționare dintre aceștia”, a declarat Doru Pelivan, CEO și co-fondator eduKiwi School.

Cursurile vor cuprinde aproape integral materia din programa claselor V-XII. Elevii înscriși prin platforma eduKiwi School vor avea acces la cursuri de dezvoltare personală, educație financiară și de educație sexuală.

Conform eduKiwi, în educația unui tânăr există trei factori importanți care îi influențează educația: părintele, profesorul și elevul. Studiile arată că peste 90% din elevii României nu au acces la profesori buni, determinați să se implice 100% în dezvoltarea elevilor, oameni care să le fie cu adevărat mentori.

Un studiu eduKiwi realizat în rândul a 2.539 de români (1.531 de părinți, 541 de profesori și 467 de elevi), dintre care 210 au fost interviuri individuale, arată că 63,4% dintre profesori sunt deschiși să predea online elevilor. Potrivit studiului eduKiwi, 47,8% dintre elevi afirmă că nu le place fizica, 43,4% spun că nu le place chimia, 34,3% răspund că nu preferă matematica și 23,2% au spus că nu preferă istoria.

De asemenea, un alt punct important este faptul că elevii au nevoie de numeroase informații care nu le sunt predate în sistemul clasic de învățământ. Copiii la școală nu învață cum să își scrie un CV, ce înseamnă o comunicare eficientă cu familia sau partenerul de viață, ce este vocația, cum se deschide un SRL, educație financiară și multe alte lucruri care le-ar fi cu adevărat folositoare în viața reală, după terminarea școlii.

Provocarea principală a profesorilor buni este faptul că au ajuns să fie devalorizați în sistemul actual, pentru că acesta nu mai performează cum ar trebui. De asemenea, un impediment major este faptul că un profesor poate preda 30 de ani în sistemul de învățământ fără să vadă cum predă alt profesor. Practic, nu are de unde să se inspire pentru a se îmbunătăți.

Co-fondatorii EduKiwi School sunt Doru Pelivan și Mihai Pegulescu. Doru Pelivan este antreprenor cu experiență de 15 ani care a dezvoltat proiecte în domenii precum wellness, construcții, marketing online și eLearning. Mihai Pegulescu, antreprenor cu 13 ani experiență, a lansat proiecte proprii în domeniul ospitalității, a restaurantelor și evenimentelor din Timișoara. De asemenea, în ultimii trei ani s-a specializat pe zona de dezvoltare de aplicații și tehnologii web.