Aplicația HelpMe e disponibilă pe telefoanele cu Android, dar și pe iPhone-uri. Aplicația a venit ca o inițiativă a companiei clujene de IT Linnify, odată cu împlinirea a 6 ani de existență și dezvoltarea sa a început în noiembrie 2022.

Linnify a dezvoltat aplicația pro-bono împreună cu Academia de Prim Ajutor. Odată intrat în aplicație primești informații despre cum să oferi primul ajutor, dar găsești și cele mai apropiate defibrilatoare pe hartă, indiferent dacă ești la Cluj, București sau Pitești.

Defibrilatoarele automate externe sunt o modalitate ușoară și sigură prin care persoanele fără pregătire medicală pot interveni în cazul în care asistă la un caz de stop cardio-respirator.

De asemenea, utilizatorii pot adăuga un defibrilator dacă îl știu și nu este pe hartă. Defibrilatoarele pot fi de mai multe tipuri - publice sau cu acces limitat. Cele cu acces limitat pot fi amplasate în interiorul unor clădiri și depind de programul acestora.

8 din 10 români nu știu să ofere primul ajutor în caz de urgență, iar aceasta a fost una dintre motivațiile celor de la Linnify când au dezvoltat aplicația împreună cu doctorul Paul Oargă de la Academia de Prim Ajutor.