MediQPACS permite vizualizarea rapidă și gestionarea completă a imaginilor medicale, constituind o alternativă accesibilă la un server PACS propriu în cadrul HIS (sistemele de rețele ale spitalelor), cu disponibilitate 24/7, management central și stocare fiabilă a tuturor fișierelor DICOM.

"Fișierele DICOM care conțin date ale pacienților au în general dimensiuni mari, ceea ce duce la potențiale probleme de stocare în spitale, clinici și alte facilități de asistență medicală. Cu aplicația MediQPACS pentru NAS-urile QNAP, aceste fișiere masive DICOM furnizate de sistemele și procesele medicale conectate, precum și AET pot fi stocate securizat și centralizat. NAS-urile QNAP oferă, de asemenea, diferite metode de extindere a capacității pentru a se potrivi viitoarelor cerințe de stocare a datelor", a declarat Anay Badavne, manager de produs în cadrul QNAP.

Utilizatorii pot identifica și vizualiza fișierele DICOM cu ușurință (inclusiv imagini, tag-uri și informații ale pacienților) în aplicația MediQPACS, folosind o conexiune de rețea, bucurându-se de mai multă flexibilitate în cadrul activității de diagnosticare medicală. MediQPACS permite, de asemenea, vizualizarea rapidă a analizelor și a studiilor recent asociate pacienților, economisind foarte mult din timpul irosit de medici cu importul și căutarea datelor și analizelor pacienților. Printr-o acțiune "drag & drop" asupra diferitelor fișiere DICOM, medicii pot vizualiza mai multe imagini simultan și pot adăuga un strat suplimentar peste imaginile pentru diagnosticare suplimentară, folosind instrumente, precum ferestre, organizarea pe niveluri, schematizările fluxurilor, evidențierea pe zone și multe altele.

Cerințele sistemului NAS:

- MediQPACS este o aplicație containerizată, necesită Container Station 1.8.3031 (sau mai nou)

- QTS 4.3.4 (sau mai nou)

- Procesor x86 (Intel / AMD), cu cel puțin 2 GB RAM (4GB RAM este recomandat pentru cea mai bună experiență de utilizare). Notă: NAS-urile bazate pe arhitectura ARM vor oferi suport în versiunile viitoare.

Aplicația MediQPACS este disponibilă în limba engleză și poate fi descărcată din QTS App Center.