Fishpointer utilizează hărți digitale și instrumente pesonalizate de socializare pentru a furniza pasionaților de pescuit informații instanțe din locurile lor preferate: bălți private, lacuri sălbatice, râuri sau Deltă. Tot cu ajutorul aplicației pot fi punctate și alte tipuri de locații cum ar fi magazine de pescuit, pensiuni în Delta Dunării, locuri destinate celor care folosesc ambarcațiuni. Fishpointer oferă astfel o hartă completă pentru pasionații de aventuri la pescuit.

O funcție cu un impact deosebit introdusă de Fishpointer este facilitatea de înregistrare și postare a capturilor personale, indicarea locației exacte rămânând tot timpul o opțiune a utilizatorului. În baza datelor introduse de utilizatori aplicația generează atât statistici personale cât și statistici aferente locurilor de pescuit.

Fishpointer pentru iOS /// Fishpointer pentru Android

Fishpointer va utiliza un algoritm de învățare a comportamentului peștilor

Informațiile încărcate de utilizatori urmează a fi introduse într-un algoritm complex de tip machine learning alături de date meteorologice și alte serii de date care influențează comportamentul peștilor în diverse geografii. „Aplicația va fi capabilă să învețe comportamentul peștilor și va deveni un foarte puternic instrument pentru prognoză de pescuit și planificare a partidelor. Soluția inteligentă la care lucrăm va răspunde milioanelor de pescari din întreaga lume, care vor să știe unde se prinde, când se prinde și cum se prinde”, a declarat George Dragne, fondator Fishpointer.

Fishpointer va contribui la protejarea apelor prin derularea de campanii de promovare a pescuitului Catch & Release, de combatere a braconajului, de raportare a speciilor de pești invazive sau de monitorizare a speciilor de pești pe cale de dispariție.

Aplicația va fi capabilă să învețe comportamentul peștilor și va deveni un foarte puternic instrument pentru prognoză de pescuit și planificare a partidelor. Soluția inteligentă la care lucrăm va răspunde milioanelor de pescari din întreaga lume, care vor să știe unde se prinde, când se prinde și cum se prinde

De la corporație la startup de pescari

Fishpointer este un startup românesc, fondat de George Dragne (34) și Andrei Tomiță (28), ambii cu experiență corporatistă până la înființarea afacerii. A fost unul dintre startup-urile participante la programul de pregătire MVP Academy 2016 organizat de Tech Hub București, iar în ianuarie 2017 Fishpointer a obținut finanțare de la Răzvan Căpățînă, acționar la Business Results și Bittnet.

Pentru dezvoltarea proiectului în afara țării, Fishpointer urmărește cooptarea de noi fonduri pentru finanțare. Prima versiune a platformei Fishpointer a fost lansată în martie 2017, în variantă Web. Aplicația a adunat deja peste 10.000 de utilizatori.

Cu Fishpointer am vorbit la emisiunea Ziua Zero, chiar după ce au primit o investiție de 30.000 de euro. Puteți vedea emisiunea dând click pe link.