UPDATE: Aici puteți testa aplicația de înscriere în programul Start-Up Nation România.

Înscrierea în programul Start-Up Nation România se va putea face doar după ce îți vei face un cont la link-ul de mai sus. Pe prima pagină a site-ului există o serie de informații utile, iar apoi poți trece la completarea efectivă a planului de afaceri online.

Se începe cu datele generale ale companiei pentru care vrei să obții finanțare și ți se vor cere toate datele privind firma și acționarii ei. În plus, va trebui să atașezi o serie de anexe importante.

Abia apoi vei putea trece la pașii următori. ”Viziune/Strategie”, ”Resurse umane”, ”Prezentarea proiectului”, ”Analiza pieței”, ”Proiecții financiare” și ”Justificarea necesității finanțării proiectului” sunt rubricile pe care va trebui să le completezi pentru a te înscrie în programul Start-Up Nation.

Punctajul îți va fi calculat automat și apoi vei putea trimite toate datele și documentele mai departe, pentru a fi înregistrate.

Aplicația este una simplă și este bine că site-ul aippimm nu a cedat - sperăm să putem spune același lucru și pe 15 iunie, la 10.00 dimineața.

----

Înscrierea la Start-Up Nation România se va putea face începând cu data de 15 iunie, de la ora 10.00 dimineața. Anunțul oficial a fost făcut zilele trecute, iar procesul de înscriere se va desfășura online, prin intermediul unei aplicații.

Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de afaceri, este cel care a anunțat că statul pregătește o aplicație pentru a ușura procesul de înscriere la Start-Up Nation România, programul de finanțare care promite finanțări de până la 44.000 de euro (bani nerambursabili) pentru până la 10.000 de noi afaceri.

S-ar părea că aplicația este aproape gata, deoarece ea va putea fi testată pe parcursul weekendului 9-11 iunie.

”Apreciem feedback-ul dumneavoastră privind testarea aplicaţiei online pentru acest Program. De vineri până duminică veţi putea testa aplicaţia Programului, veţi putea să vă familiarizaţi cu ea, pregătindu-vă, astfel, pentru o accesare mult mai facilă începând din data de 15 iunie 2017, ora 10:00, când Programul devine operaţional. Toate datele folosite în intervalul vineri - duminică vor fi şterse din baza de date în ziua de luni 12.06.2017”, se arată pe site-ul aippimm.ro.

De asemenea, și evaluarea punctajului pentru planul de afaceri se va face online și, potrivit lui Laufer, totul se va întâmpla "în timp real' și "transparent".

De vineri până duminică veţi putea testa aplicaţia Programului, veţi putea să vă familiarizaţi cu ea, pregătindu-vă, astfel, pentru o accesare mult mai facilă începând din data de 15 iunie 2017, ora 10:00, când Programul devine operaţional

Programul Start-Up Nation România "are ca principal scop stimularea înființării de noi societăți comerciale în România". Practic, oferind sume de bani considerabile, statul speră că va avea de câștigat pe termen lung, stimulând economia și diminuând rata șomajului.

"Prin intermediul programului Start-Up Nation, guvernul României își dorește să înființeze aproximativ 15.000 de noi locuri de muncă în piață", a declarat Ilan Laufer într-un clip video publicat pe contul lui oficial.

"Start-Up Nation are și un rol educațional foarte important. Prin intermediul acestui program dorim să apropiem cât mai mulți tineri din România spre zona de antreprenoriat. Iar, pentru aceasta, cei care sunt tineri absolvenți (din 2012 până în prezent) vor primi un punctaj suplimentar, dacă vor aplica în cadrul programului", mai explică Laufer.

Documentele necesare pentru Start-Up Nation România au fost puse la dispoziția celor interesați în urmă cu câteva zile. Poți descărca documentele pentru Start-Up Nation de aici.