VoiceMo a fost lansată în cursul lunii iunie 2018, iar primele teste au fost întreprinse în luna august a aceluiași an. În prezent, aplicația are peste 5.000 de utilizatori, majoritatea fiind din Argentina (peste 3000), România (peste 300) și Republica Dominicană (peste 1500). Piața principala este Buenos Aires și urmează explorarea altor orașe din America Latină. Până la finalul lui 2019 numărul de utilizatori ar trebui să depășească 25.000.

Disponibilă pentru Android și iOS, aplicația are ca funcționalitate principală trimiterea de mesaje vocale, pentru a încuraja utilizatorii să comunice „prin cel mai practic mod care există, prin voce”, după cum afirmă dezvoltatorii aplicației. Aceasta este disponibilă în limba engleză și urmează să fie tradusă și în limbile spaniolă și română.

Aplicația VoiceMo este gratuită. Pe lângă caracteristicile deja existente în aplicație, precum ștergerea automată a mesajelor în 24 de ore de la deschiderea acestora, formarea de grupuri, sugestii de prieteni - în cursul lunii februarie 2019 au fost lansate filtre de voce și posibilitatea de a trimite emoticoane, funcții care oferă utilizatorilor o experiență și mai interesantă.

VoiceMo este singura aplicație care oferă posibilitatea de a aplica efecte amuzante de voce prestabilite pentru a face conversațiile mai amuzante. În curând, va fi introdusă și posibilitatea de a posta “voice stories”, iar pe partea de promovare se va încerca colaborarea cu diferite companii pentru reclame audio.

De asemenea, în viitor vor fi integrate comenzi vocale, prin care utilizatorul va avea posibilitatea să interacționeze cu aplicația doar prin voce. Astfel, se dorește eliminarea pe cât posibil a texting-ului în momentele în care utilizatorul telefonului ar trebui să își concentreze atenția în altă parte, cum ar fi în timpul mersului sau în timpul condusului. „Cele mai multe accidente rutiere se produc din cauza că șoferii scriu mesaje în timp ce conduc, de aceea se urmărește «educarea» societății printr-o alternativă a texting-ului, deoarece este bine cunoscut faptul că oamenii doresc să comunice în permanență, iar acest lucru poate fi periculos datorită limitărilor curente”, afirmă fondatorii VoiceMo.

Voice Story-urile vor da posibilitatea utilizatorilor să asculte părerile și ideile atât ale prietenilor, cât și ale influencerilor pe care îi urmăresc, fără să fie nevoiți să privească în telefon. Cu ajutorul comenzilor vocale, aceștia pot, de asemenea, să posteze story-uri audio în timp fac alte lucruri care necesită doar atenție vizuală.

„De fiecare dată când mergeam într-o vacanță, mai ales într-o țară latină, am observat că mulți dintre localnici vorbesc prin mesaje vocale folosind diverse aplicații. S-a întâmplat chiar și atunci când i-am trimis un mesaj de tip text unui localnic să primesc răspunsul printr-un mesaj vocal. De asemenea, prietena mea folosește mesajele vocale când vorbește cu prietenele ei, pentru că, spune ea, e o metodă mult mai practică decât mesageria scrisă”, a declarat Florin Cabuz, cofondator VoiceMo.