Solutiile CityApps ale companiei sunt deja prezente în mai multe orașe precum Cluj-Napoca, Alba Iulia, Petroșani, Slobozia, Călărași sau Zalău.

Conform studiilor privind mobilitatea, până în 2030 zonele urbane vor asimila 60% din populație la nivel mondial și aproape 70% până în 2050, iar una din trei persoane va locui într-un oraș cu cel puțin o jumătate de milion de locuitori.

În viitor, orașele dezvoltate sunt prietenoase în ceea ce privește interacțiunea autorităților cu cetățenii, oferă mobilitate crescută, structuri inteligente și moderne de sănătate și educație și un mediu curat.

Aplicațiile din suita CityApps dezvoltate către echipa Life is Hard utilizează tehnologii create pentru nevoile locuitorilor din mediul urban și a vizitatorilor orașelor din România. Suita cuprinde aplicații care au capacitatea să îmbunătățească viața oamenilor și relația lor cu orașul, asigurând conectarea cetățenilor cu administrațiile locale.

Aplicațiile disponibile pentru orașe

Aplicațiile pot fi folosite pentru:

- Managementul raportării în Primării

- Prioritizări și înștiințări către cetățeni

- Afișarea zonelor de parcare

- Afișarea locurilor de parcare în timp real

-

Aplicația CityParking indică în timp real disponibilitatea unui loc de parcare și ghidează șoferul pentru a ajunge la acesta în cel mai scurt timp posibil. CityParking a fost creat pentru a ușura și eficientiza găsirea unui loc de parcare în perimetrul orașului și pentru reducerea timpului petrecut în trafic.

City Health permite cetățenilor să raporteze în mod activ și să obțină notificări despre problemele din interiorul orașului City Health face parte dintr-un pachet de soluții pentru un oraș al viitorului cu adevărat conectat, sigur și inteligent.

Aplicația CityAlert notifică cetățenii și vizitatorii orașului despre evenimentele și lucrările care au loc și care influențează desfășurarea traficului și a altor activități din oraș. CityAlert a fost creat pentru a transmite alerte informații / notificări cu privire la lucrări, evenimente și manifestări publice și alte notificări importante de interes public.

Cum înscrii orașul în program

În prezent, aplicațiile din suita CityApps dezvoltate de echipa clujeană au ajutat rezolvarea eficientă a peste 11.000 de notificari lansate de cetățeni - temele cele mai frecvent semnale fiind legate de iluminatul public, deșeuri, câini vagabonzi, semafoare defecte, drumuri și marcaje rutiere.

Comunitățile care doresc să participe la programul UPDATE ROMANIA și să aibă acces la aplicațiile din suita SmartCity pot consulta detalii pe cityapps.ro, unde își pot de asemenea face înscrierea în program.

Foto - Deposit Photos