Windows 10 este cel mai bun sistem de operare făcut vreodată de Microsoft. Are o mulțime de opțiuni de securitate, primește constant actualizări importante (lucru care poate fi foarte frustrant uneori), beneficiază de noi funcții odată la câteva luni și, dacă te-ai numărat printre cei care au făcut upgrade la scurt timp după lansarea oficială, a putut fi instalat gratuit. O parte și mai bună este că Windows 10 a îmbunătățit aplicațiile pentru laptop care au fost introduse odată cu Windows 8, iar acum acestea rulează foarte bine pe orice dispozitiv, au un design modern și sunt foarte ușor de folosit și pe laptopurile 2-în-1 sau pe tablete, adică pe gadgeturile cu touchscreen.

În rândurile de mai jos, îți detaliem câteva aplicații pentru laptop care te vor ajuta să lucrezi mai eficient, dar și să te distrezi mai bine.

Programe utile pentru laptopuri - Apliicații Windows 10 pe care să le instalezi

Slack este unul dintre cele mai folosite programe în mediul antreprenorial și există și o aplicație pentru laptopuri pe care o poți instala gratuit din Windows Store. Te ajută să te organizezi mai bine cu echipa și îți permite să muncești mai eficient. Poți descărca aplicația de aici.

Dropbox te ajută să ai mereu o copie de rezervă pentru documentele tale importante și, de ce nu, pentru fotografiile din vacanță. Aplicația de cloud storage are un concurent uriaș în One Drive, aplicație pentru laptop care vine acum preinstalată pe Windows 10, dar dacă te-ai obișnuit cu Dropbox și nu vrei să stai să sincronizezi datele între mai multe servicii de cloud, poți descărca programul de aici.

Facebook Messenger este, probabil, cea mai populară platformă de mesagerie instant, iar dacă te-ai obișnuit să o folosești și pentru conversațiile ce țin de afacere, nu strică să instalezi aplicația pentru desktop. Ai toate conversațiile la îndemână oricând și scapi de tentația de a te pierde în newsfeed-ul Facebook. Poți descărca programul de aici.

Duolingo este aplicația care te ajută să înveți rapid o limbă străină. S-ar putea să fii familiar cu ea, dacă ai fost curios să o instalezi pe smartphone, dar trebuie să știi că există și o aplicație pentru laptop. O poți descărca gratuit de aici.

Team Viewer este programul prin care poți folosi un alt computer de la distanță sau prin care poți permite altuia să-ți folosească computerul de la distanță. Este o unealtă bună și pentru antreprenori, iar acum există și o aplicație de Windows 10 care arată mult mai bine. O poți descărca de aici.

Netflix nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Și, cu toate că o sesiune de binging se savurează cel mai bine în fața unui televizor cu diagonală mare, în pauza de masă nu strică să ai instalată și aplicația pentru laptop. Prânzul e mai gustos cu un episod din Friends pe fundal. Poți descărca Netflix de aici.