Pe 27 iulie, Google a pus interdicție aplicațiilor de minare de criptomonede din Google Play Store. Compania și-a actualizat politicile pentru dezvoltatori și spunea că „nu permitem pe platformă aplicații care minează criptomonede pe dispozitive”. Compania a dat dezvoltatorilor de aplicații care minează o perioadă de grație de 30 de zile pentru a-și revizui produsele în vederea respectării noilor termeni.

Chiar și după ce perioada de amânare a trecut, mai multe aplicații care minează criptomonede par să nu fi fost deranjate și au rămas în Play Store, în ciuda interdicției, potrivit unui raport realizat de publicația The Next Web. Cum se spune pe românește, câinii latră, caravana trece.

Astfel, dintre cele opt aplicații identificate anterior că ar mina cripto, doar trei au fost înlăturate de pe paltformă până să expire cele 30 de zile. Aplicațiile care continuau să mineze criptomonede pe dispozitive erau NeoNeonMiner, Crypto Miner PRO, Pickaxe Miner și Pocket Miner. Dintre cele rămase, doar una - Bitcoin Miner - s-a conformat cu noile condiții impuse de Google.

Materialul publicat de către jurnaliștii de la The Next Web a apărut în seara de 28 august, iar între timp, aplicațiile menționate au dispărut din Google Play Store, semn că a fost nevoie de o sesizare externă pentru ca Google să ia măsuri. Totuși, este important de știut care sunt aplicațiile care minează criptomonede, în cazul în care le mai aveți pe dispozitivele voastre.

Foto credit: tkronalter9.gmail.com / Deposit Photos