Noul MacBook Pro este "cel mai puternic notebook pe care l-am făcut vreodată", după cum reiese pe site-ul oficial al Apple. În termeni de specificații tehnice avem un ecran Retina de 16 inci, un procesor Intel Core i7 sau i9, generația nouă, cu opt nuclee și 16 fire de execuție sau cu șase nuclee și 12 fire de execuție, până la 8 TB spațiu de stocare SSD, o placă video AMD Radeon Pro 5300M cu 4GB sau un AMD Radeon Pro 5500M cu 4GB sau 8 GB, până la 64 GB memorie RAM și un sistem audio format din șase difuzoare.

Așadar, cea mai ieftină variantă are un preț de pornire de 2350 de dolari, iar versiunea cu cele mai puternice specificații ajunge până la 6100 de dolari. Dacă adaugi și Final Cut Pro X și Logic Pro X la pachet atunci trebuie să scoți din buzunar 6600 de dolari.

Apple a lucrat și la sistemul de răcire și susține că această versiune de MacBook Pro are o aerisire cu 28% mai eficientă decât celălalte versiuni și heat sink-ul este cu 35% mai mare. Să sperăm că este îndeajuns pentru a răci cum trebuie componentele ca să nu ne mai lovim de problemele de thermal throtteling pe care alte laptopuri Apple le-au avut în trecut.

Americanii ar fi lucrat și la tastatură și au revenit la mecanismul de tip foarfecă cu cursă a tastelor de 1mm. Touchbar-ul este încă acolo, la fel și Touch ID. În ceea ce privește conectivitatea, laptopul are patru porturi USB-C Thunderbolt și o mufă de căști. Ecranul de 16 inci are o rezoluție de 3072x1920 pixeli cu o densitate a pixelilor de 226 ppi și cu o luminozitate maximă de 500 de niți.

Bateria din acest laptop este una de 100 Wh ce ar trebui să asigure o funcționare de până la 11 ore în regim de web browsing și video playback, cu o singură încărcare.

Această nouă adiție vine și cu o veste proastă pentru fanii versiunii de 15 inci a MacBook Pro, Apple va vinde pe site-ul oficial doar versiunea de 13 inci și versiunea de 16 inci.