Spotify acuză Apple că ar încălca legea concurenței impunându-i o taxă de 30%, ceea ce îi comunicarea către clienți.

Anunțul a fost făcut de către Daniel Ek, CEO-ul Spotify. În reclamația depusă la Comisia Europeană, compania de streaming afirmă că App Store limitează competitorii prin faptul că „acționează atât ca jucător, cât și ca arbitru pentru a dezavantaja în mod deliberat pe ceilalți dezvoltatori de aplicații”.

Ca urmare a taxei impuse de Apple, Spotify este nevoită să crească artificial prețul la abonamentul său Premiu cu mult deasupra celui adoptat de Apple Music. Spotify susține că, în cazul în care ar încerca să ocolească sistemul de plăți al Apple, aceasta din urmă i-ar aplica o serie de restricții tehnice și de experiență pentru utilizatorii săi.

Plângerea făcută la Comisia Europeană nu este singura acțiune întreprinsă de Spotify. Aceasta a creat un website, timetoplayfair.com, în care arată „Cum am ajuns aici”. Compania spune că singurul lucru pe care îl cere este tratament echitabil, similar cu cel manifestat față de servicii precum Uber sau Deliveroo, cărora nu le-au fost impuse taxe și nu au aceleași restricții.

Foto credit: support.forgetcomputers.com