Potrivit unui comunicat, Robert Drăgoiu, mental.os(), a decis să acorde mai multă putere personajelor din lucrările sale și să le facă să interacționeze cu urmăritorii contului în timpul anunțării reușitei.

Milestone-ul de 1.000 de followers vine sub forma unui giveaway de 1000 lei acordat celui mai perspicace follower, prezentat drept un capture the flag (CTF) specific compețiilor de hacking și confruntărilor cibernetice generale, inspirat de comunitățile DEFCON, {hackmud} și Cicada.

Premisa este brusca trecere de la clasicul mesaj static de mulțumire la competiția de față – un „atac” cibernetic prietenos din partea unuia dintre personajele tabloului pictat de profil: Adreno.

Urmăritorilor le este prezentată o scurtă serie de Instagram Stories (@mental.os – highlight-ul „ȺCŦ. 1”) ce îi afunda în această poveste și le vorbește despre marele câștig cu care se pot întâlni la finalul jocului. Pentru a intra în posesia premiului, utilizatorul trebuie sa treacă prin 4 probe, împărțite între profilul de Instagram și website-ul prezentat de giveaway.

Probele sunt concepute in așa fel încât sa poată fi urmărite și rezolvate cu orice grad de pregătire în ceea ce privește cunoștințele în online, punând accent pe informație și componenta educațională a acesteia: skill-uri recomandate pentru realitatea digitală în care trăim.

Pasul final este reprezentat de un website ce necesită detalii de autentificare (user & parolă) disponibile, într-o formă sau alta, în interiorul artwork-urilor postate pe profilul de Instagram al lui M. Ca participantul să ajungă pe pagina pasului final, trebuie sa treacă printr-o serie scurtă de probe ce îi construiesc treptat adresa URL.

Termenul limită este duminică, 17 februarie, ora 20.00, și va fi un singur câștigător, fie că vorbim despre o echipa, fie că vorbim despre un individ.

„De-a lungul timpului am observat ușurința cu care se trece peste creațiile unui artist din cauza fluxului imens de conținut din mediul digital. Artiști extraordinari ignorați de viteza unui scroll într-o piscină de alți artiști, selfie-uri, citate și meme-uri. Ce fac eu nu o să pice pradă devoratorilor de conținut, am zis. Apoi, am început să reconstruiesc artistul. Am vrut ca prietenii și publicul general al profilului să se oprească mai mult de o secundă atunci când văd una dintre postările mele. Așa că am început să introduc treptat referințe și apropouri în interiorul artwork-urilor, presărate de-a lungu mai multor postări, stârnind curiozitatea și sentimentul că e ceva mai mult pe următoarea poza ce, neașteptat, nu mai e o manipulare foto; e 3D, apoi ilustrație, apoi UI, apoi...apoi au început sa apară întrebările. Lumea a început sa vadă in aparentul haos un sens, captivați, poate, de estetică, și să se intereseze de referințe.Reușeam. Îi încetineam și uneori îi opream suficient de mult încât sa se întrebe. M-am prins de potențial și am decis să nu fie doar guerrilla marketing în varianta light/online. Referințele mele trebuiau să devina mai profunde.Unde duce totul? De ce? Vedem. Nu am să-ți răpesc plăcerea de a descoperi”, a declarat artistul Robert Drăgoiu.