Ecranul de 16 inchi combină o rezoluție mare WQHD cu o rată de reîmprospătare rapidă de 165 Hz, un timp de răspuns de 3 ms și tehnologia Adaptive-Sync. De asemenea, ecranul este pregătit pentru crearea de conținut, grație formatului cu raport 16:10, a culorilor validate Pantone și a acoperirii 100% a gamutului de culoare cinematografic DCI-P3, precum și a suportului Dolby Vision pentru imagini mai bogate.

Designul aerodinamic al lui Zephyrus M16 a permis montarea unui ecran de 16 inchi într-o carcasă suplă care este cu 5% mai mică decât a modelului de 15 inchi de anul trecut, Zephyrus M15.

Cele mai recente procesoare care urcă în gamă până la Intel Core i9-11900H de generația a 11-a facilitează un gaming la rate de reîmprospătare mari și o performanță ridicată în crearea de conținut. Procesorul Core i9-11900H din configurația de top este tactat până la 4,9 GHz, oferind o performanță excelentă. Cu 8 nuclee și 16 fire de execuție, este pe deplin echipat pentru streaming de jocuri, randare video și proiecte creative. Designul avansat al sistemului Zephyrus M16 îi permite CPU-ului să ruleze cu până la 45 W, alimentare susținută atunci când GPU este activ și 80 W când funcționează singur.

Până la 48 de GB de memorie RAM DDR4-3200 oferă suficiente rezerve pentru multitasking și proiecte cu elemente de înaltă rezoluție. Un SSD PCIe 4.0 cu o capacitate de stocare de până la 2 TB încarcă aceste elemente la o viteză mare, în vreme ce un al doilea slot pentru SSD permite adăugarea facilă de stocare pentru biblioteci de jocuri și portofolii profesionale de mari dimensiuni.

GPU-ul, care poate ajunge până la un GeForce RTX 3070 pentru laptop, oferă un număr mare de cadre și tehnologiile RTX în cele mai recente jocuri. GPU-ul GeForce RTX 3070 de laptop îi oferă lui Zephyrus M16 o performanță în gaming mult peste așteptările uzuale de la laptop atât de suplu. Răcirea eficientă permite ca GPU-ul RTX 3070 Laptop să fie tactat până la 1390 MHz la 80 W cu ROG Boost. Dynamic Boost alocă 20 W suplimentari când încărcarea CPU este mai mică, sporind astfel performanța.

Iar ROG Intelligent Cooling îl menține pe M16 rece sub degetele utilizatorului, în vreme ce asigură performanțe ridicate pentru CPU și GPU. Compusul exotic de metal lichid termic, aplicat cu ajutorul unui proces brevetat de ROG, reduce temperaturile CPU-ului cu până la 10°C comparativ cu pasta termică tradițională. Șase conducte de căldură transferă căldura de la CPU și GPU la radiatoarele dense de pe laturi, unde este evacuată cu fluxul de aer produs de ventilatoarele duale Arc Flow.

Un sistem de 6 boxe cu woofer-e duale cu anularea forței produce un sunet clar și profund, care este îmbunătățit de tehnologia Dolby Atmos. Rețeaua de microfoane 3D captează un sunet clar în orice scenariu, iar funcția Two-Way AI Noise Cancelation elimină inteligent zgomotele din fundal.

Zephyrus M16 oferă o portabilitate reală, având o carcasă subțire și ușoară cu o grosime de numai 19,9 mm și o greutate de doar 1,9 kg. Cu un aspect Off Black și finisajul Prismatic Film vizibil prin perforațiile frezate la CNC, arată deopotrivă stilat și profesional în orice ambient.