Când utilizatorul deschide capacul laptopului, tastatura se înclină la un unghi de 5°, deschizând accesul la orificii de ventilație mari, care sporesc cu până la 25% admisia de aer. Această implementare unică a inovatoarei tehnologii ROG AAS Plus aduce un sistem de răcire și performanțe supradimensionate acestui sistem super-subțire. Înclinarea tastaturii reduce, de asemenea și temperaturile la suprafața acesteia, menținând degetele utilizatorului într-o stare plăcută, răcoroasă.

Cele mai recente ventilatoare ROG Arc Flow direcționează aerul silențios și eficient. Atunci când temperatura componentelor scade sub 50°C, ventilatoarele se opresc automat, întrând în modul 0dB pentru operare complet silențioasă.

Procesorul Intel Core i9-11900H din configurația de top este tactat până la 4,9 GHz, iar, grație inovatoarei răciri ROG, rulează cu alimentare susținută de până la 50 W atunci când GPU-ul este activ și 90 W când funcționează singur. Cele 8 nuclee și 16 fire de execuție oferă performanțe pentru gaming, streaming și creare de conținut și lucrează în tandem cu până la 48 de GB de memorie RAM DDR4 la 3.200 MHz, pentru multitasking rapid și eficient.

Zephyrus S17 oferă o valoare FPS mare chiar și în cele mai solicitante jocuri, cu GPU-ul său ce poate ajunge la un NVIDIA GeForce RTX 3080 pentru laptop. Actualizarea răcirii permite procesorului grafic să fie tactat până la 1.545 MHz la 115 W cu ROG Boost și poate atinge 140 W cu Dynamic Boost.

Stocarea de generația următoare permite utilizatorilor să încarce jocuri și să acceseze fișiere uriașe cu o viteză amețitoare. Vitezele de transfer ating o valoare uimitoare de 10,5 GB/s – cea mai rapidă din lume într-un laptop de gaming – cu 3 unități NVMe HyperDrive Ultimate separate într-o configurație RAID. Alte configurații utilizează un singur SSD PCIe 4.0 cu viteze de transfer de două ori mai rapide decât cele oferite de PCIe 3.0, iar acestea oferă și două sloturi M.2 adiționale pentru viitoare expansiuni.

Ecranul de 17 inci este înconjurat de margini super-subțiri care se subțiază până la 5,65 mm pe laturi. Timpul de răspuns rapid de 3 ms minimizează efectul de blurare în scenele cu mișcări rapide. Acoperirea completă a gamutului de culoare DCI-P3, plus contrastul îmbunătățit cu suportul pentru Dolby Vision produc nuanțe vii în jocuri și în fișierele media. Toate variantele de ecrane ale lui Zephyrus S17 sunt calibrate din fabrică și validate Pantone pentru o acuratețe a culorilor excepțională, încă de la prima utilizare, așa că proiectele creatorilor de conținut pot fi reglate fin cu toată încrederea.

Cele două opțiuni pentru panou permit utilizatorilor să aleagă cea mai bună experiență pentru nevoile lor. Primul panou combină o rată de reîmprospătare de 165 Hz cu o rezoluție WQHD pentru jocuri fluide, cu reacții rapide și o bogăție a detaliilor. A doua opțiune de afișaj este un panou 4K care oferă chiar mai multe detalii în vreme ce menține fluiditatea jocurilor cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Adaptive-Sync elimină efectele de tăiere a imaginilor și fluidizează jocurile, iar cei 500 de niți de luminozitate maximă asigură imagini clare și vii chiar și când sunt vizualizate în aer liber.

O selecție bogată de porturi oferă o flexibilitate bună și modalități comode de conectare a perifericelor. Thunderbolt 4 introduce o largă gamă de posibilități. Se poate conecta la o stație de andocare versatilă sau la un ecran extern cu o rezoluție de până la 8K. Interfața oferă un acces de mare viteză la fișiere de mari dimensiuni sau la dispozitive de stocare externe. Funcția de alimentare poate fi folosită pentru a încărca laptopul sau alte dispozitive de la laptop.

Pentru utilizatorii care au nevoie să se conecteze la un alt ecran, un port USB Type-C cu DisplayPort este disponibil, alături de un port HDMI dedicat. Cititorul de carduri SD suportă viteze de transfer de până la 312 MB/s, permițând accesarea rapidă a fotografiilor sau a clipurilor video. Conexiunea WiFi 6 le permite utilizatorilor să profite la maximum de routerele compatibile, iar multitudinea de porturi USB facilitează conectarea dispozitivelor adiționale.