Noua gamă de laptopuri de gaming de la ASUS a fost gândită atât pentru jucători, cât și pentru creativi. ASUS a implementat ecrane de până la 300Hz, pentru gaming fără niciun fel de delay, dar și calibrate în fabrică și aprobate de Pantone, pentru acuratețe mare a culorilor.

Noile laptopuri vin cu sisteme de răcire îmbunătățite, cu funcția ROG Boost care face overclocking până la frecvența de 100W, cu mod silențios, dar și cu GPU Switch, care face trecerea între G-Sync (atunci când te joci) și Nvidia Optimus (când ești în deplasare și ai nevoie de mai multă baterie). Mai mult, ASUS dă opțiunea de încărcare prin USB-C, pentru cazurile în care nu vrei să cari brick-ul principal după tine.

Noile laptopuri de gaming ASUS vin cu mai mult storage M.2 SSD, cu procesoare Intel Core de generație a 10-a până la Core i9, cu NVIDIA RTX Super și cu WiFi 6. Gamele ASUS Stryx, ASUS Tuff și ASUS Zephyrus vor fi mult mai ușor de upgradat, având un șurub pop-up care ridică carcasa atunci când este scos. În plus, toate laptopurile de gaming de generație a 10-a de la ASUS renunță la pasta termoconductoare și vin cu Liquid Metal, pentru o răcire mai bună.

ROG Zephyrus DUO 15 - laptop de gaming cu două ecrane

ASUS ROG Zephyrus DUO este noul vârf de gamă al companiei taiwaneze. Este un laptop de gaming inedit, cu două ecrane. Zephyrus DUO este a doua iterație de laptop cu două display-uri de la ASUS; după ZenBook DUO, dar această implementare este una diferită.

Zephyrus DUO are un ecran principal de 15,6 inch, iar utilizatorii pot opta pentru un display ultra-rapid full HD de 300Hz/3ms sau pentru un display de rezoluție 4K.

Al doilea display, ROG ScreenPad Plus, are diagonală de 14,1 inch și rezoluție 3840x1100, rată de refresh de 60Hz.

Spre deosebire de ecranul suplimentar de pe ZenBook Duo, ROG ScreenPad Plus se rabatează la un unghi de 13 grade odată ce deschidem laptopul. Asta oferă un unghi de vizibilitate mai mare, dar și o răcire mai eficientă a sistemului, aerul circulând prin spatele ecranului.

ScreenPad Plus poate fi folosit pentru a extinde conținutul de pe ecranul principal, pentru a extinde capacitățile programelor de editare foto/video, dar și pentru funcții unice ale jocurilor. Dying Light 2 va avea astfel de funcții, iar mulțumită unei colaborări cu Overwolf, posesorii vor putea descărca aplicații speciale pentru CS:GO, Fortnite sau LoL, care le vor permite să vadă statistici și informații relevante în timp real.

Ecranul secundar este unul tactil și e compatibil cu stylusul ASUS Pen.

Sub display, ASUS Zephyrus DUO poate fi dotat cu o placă video NVIDIA RTX 2080 Super, în versiune MAX Q, iar procesorul grafic poate ajunge până la o frecvență de 1330Mhz în modul Turbo, mulțumită overclocking-ului făcut de ASUS.

Procesorul poate ajunge până la Intel Core i9, iar memoria RAM până la 48GB. Tot despre memoria RAM merită menționat faptul că ASUS a implementat memorie RAM DDR4 la 3200Mhz, considerabil mai rapidă decât cea standard, de 2666Mhz.

Un port USB-C cu Thunderbolt 3 permite conectarea unui storage extern de mare viteză, a unei plăci video externe, sau mai multe monitoare.

Laptopul cântărește numai 2,4 kilograme, iar când nu e folosit pentru gaming, într-o cafenea, de exemplu, poate fi încărcat printr-un cablu USB-C.

ASUS Strix SCAR 17 - desktop replacement pentru gameri

Noul ASUS Strix SCAR 17 este gândit mai mult pentru performanță maximă decât pentru portabilitate. Acesta vine cu placa video NVIDIA RTX 2080 în versiunea cea mai perfromantă, cu frecvențe de până la 1560Mhz la 150W și cu funcția ROG Boost, pentru framerate-uri foarte mari.

ROG Scar 17 are un display mare, de 17 inch, cu rezoluție full HD și frecvență de 300Hz. Procesorul poate fi un Intel Core i9-10980HK cu 8 nuclee cu frecvențe de până la 5,3Ghz pe fiecare nucleu. Memoria RAM este și ea ultra-rapidă, de 3200Mhz, și poate fi de până la 32GB.

Ca stocare, ASUS Strix SCAR 17 are două SSD-uri NVMe în RAID 0, pentru a scurta considerabil timpii de încărcare, și există spațiu și pentru un al treilea SSD, pentru cei care vor să facă un upgrade.

Strix SCAR vine cu Liquid Metal pe procesor, cu Aura Sync RGB, cu o tastatură mare, și cu conectivitate WiFi 6.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.