Banca Comercială Română, prin programul de educație financiară Școala de Bani, se alătură pentru al doilea an consecutiv inițiativei globale Global Money Week, lansată în 2012 de Asociația Child and Youth Finance International.

400 din cei 1.000 de angajați BCR care au devenit profesori de educație financiară în cadrul programului Școala de Bani vor fi implicați în această acțiune la nivel național. Banca se alătură pentru a doua oară acestei mișcări globale care își propune să crească nivelul culturii financiare în rândul copiilor și al tinerilor pentru ca aceștia să își gestioneze banii în mod corect.

Global Money Week are loc între 25 și 31 martie, când profesorii BCR din cadrul programului Școala de Bani vor vizita peste 360 de școli, din 50 de orașe și vor interacționa cu 24.500 de copii și adolescenți din licee, școli și grădinițe.

Tematica ediției din acest an este “Learn.Save.Earn”, iar profesorii Școlii de Bani își propun să îi ajute pe elevii participanți la ateliere să înțeleagă diferența dintre nevoie și dorința, ce este acela un obiectiv financiar și cum îl formulăm astfel încât să devină realizabil, cum ne facem un plan de acțiune pentru a ne îndeplini obiectivele financiare, ce este și cum ne conturăm un buget personal și cum economisim pentru visurile noastre.

„Prin aceste ateliere le oferim participanților o experiență inedită în lumea banilor, în care vor face cunoștință cu noțiuni și concepte financiare într-un cadru non-formal și relaxant. Copiii și tinerii vor învăța ce înseamnă economisirea, dar și ce este consumul responsabil. Este o lecție despre bani, dar și o lecție de viață, în care cursanții învață că printr-o bună organizare și disciplină își pot îndeplini orice dorință” spune Nicoleta Deliu, coordonatorul programului național “Școala de Bani”.

BCR a băgat România în Cartea Recordurilor: 13.000 de participanți la cea mai mare lecție de educație financiară

Campania Global Money Week își propune să crească nivelul de educație financiară în rândul copiilor și al tinerilor și să îi inspire pe aceștia să își administreze corect bugetul. Anul trecut, peste 5.000 de copii și tineri au participat la atelierele de educație financiară susținute de BCR, între 12 și 18 martie, în cadrul aceleiași inițiative.

Din 2012 până în prezent, timp de 7 ediții, inițiativa Global Money Week a găzduit 53.000 de organizații din 169 de țări, care au instruit aproximativ 32 de milioane de copii și tineri la nivel internațional.