Bolt este o companie care se concentrează foarte mult asupra nevoilor clienților. În acest sens, unul dintre cele mai bune exemple este modul în care am construit afacerea în jurul conceptului de eficiență, pentru a le oferi pasagerilor cele mai bune prețuri și cele mai mici comisioane pentru șoferi din întreaga industrie de profil. Aceasta ne-a permis să ne dezvoltăm mai repede și cu costuri mai mici decât orice altă platformă de tip ride-hailing din lume. În prezent, dorim să aplicăm aceeași filozofie în domeniul livrării de mâncare. În combinație cu tehnologia de care dispunem, eficiența operațiunilor noastre și sutele de mii de șoferi ce utilizează infrastructura companiei, intenționăm să dezvoltăm cel mai bun serviciu de livrare de mâncare pentru milioanele de persoane din Africa și Europa care folosesc deja serviciile noastre zi de zi”, afirmă Markus Villig, CEO și cofondator al Bolt.

Recent, compania a trecut printr-un proces de rebranding la nivel global, care a inclus schimbarea denumirii din Taxify în Bolt. Serviciile oferite de Bolt includ deja transportul la comandă cu automobile și motociclete, precum și folosirea partajată a scuterelor.

Serviciul de livrare de mâncare va fi lansat în această vară, inițial în Estonia, Finlanda și Africa de Sud.

Taxify are o nouă identitate vizuală și un nou nume încă de la începutul acestei luni. În acel moment, reprezentanții companiei motivau decizia de a face un rebranding prin faptul că platforma are ca scop dezvoltarea conceptului de mobilitate și vine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor săi cu acces la o varietate de mijloace de transport - de la mașini și motociclete, la scutere.

Compania estoniană are în prezent 25 de milioane de utilizatori în peste 30 de țări în lume și este lider în Europa și Africa. Este, de asemenea, prima companie care a adus serviciile de tip ride-hailing și închirierea de scutere în aceeași aplicație. În prezent aceasta lucrează la extinderea serviciilor de închiriere a scuterelor electrice în mai multe orașe europene.

Înființată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Este una dintre platformele de transport care cresc cel mai repede în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar și pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.