Atât clienții din Europa, cât și organizații din întreaga lume vor putea beneficia de amprenta globală a celor două companii, cu acces la o rețea comună de peste 130 de centre de date, pentru a găzdui medii dedicate și private.

Cele două grupuri își propun crearea unui mediu cloud unic, end-to-end, suveran, de la infrastructură la aplicații și industry data spaces.

Clienții vor putea, astfel, să își păstreze controlul deplin asupra datelor și aplicațiilor, indiferent dacă sunt stocate în cloud public, privat sau hibrid.

În calitate de membri fondatori ai GAIA-X, Asociația Europeană pentru Date și Cloud, Atos și OVHcloud colaborează pentru a oferi garanții de conformitate viitorului cadru legislativ GAIA-X și pentru alte reglementări de confidențialitate ale UE, cum ar fi GDPR.

Parteneriatul va oferi organizațiilor europene niveluri de securitate sporite la utilizarea tehnologiilor cloud:

  • Managementul anonimizării la cerere, calificate ANSSI
  • Gateway-uri securizate pentru accesarea infrastructurilor și aplicațiilor locale și remote
  • Servicii de descoperire și vizibilitate

”Afacerile de mâine vor cloud-first și data-driven, amplificând, astfel, necesitatea unei infrastructuri și servicii digitale de încredere, care să poată fi adaptate cerințelor specifice în termeni de SLA-uri, suveranitate sau scalabilitate. Inițiativa Atos OneCloud a fost concepută pentru a crea această punte unică între soluțiile cloud digitale și nevoile de business ale clienților noștri”, a declarat Yannick Tricaud, Chief Executive Officer, Atos în Europa de Sud.

”Accelerarea transformării digitale în industriile din sectorul public și privat a fost semnificativă și suntem încântați să colaborăm cu Atos pentru a construi soluții cloud comune care să răspundă nevoilor specifice ale acestora. Experiența Atos și excelența tehnologică, combinate cu ecosistemul puternic al OVHcloud, infrastructurile de top și produsele multi-cloud de ultimă generație, vor aduce o adevărată valoare adăugată pe piață”, a declarat Michel Paulin, Chief Executive Officer, OVHcloud.