Pe parcursul timpului, Motorola a abordat o strategie foarte interesantă: se bazează pe modele accesibile, cu caracteristici gânde speciale pentru anumite nișe de public. Există telefoane ieftine și bune de la Motorola pentru cei care vor camere bune, pentru cei care vor gaming și multimedia, dar și pentru cei care vor smartphone-uri care să îi țină departe de încărcător cât mai mult timp.

Moto G9 Power e clar un smartphone pentru ultima categorie, cu o baterie enormă și specificații pe care te poți baza. Dar înainte să vorbim despre specificații, să vedem cum arată noul G9 Power.

Design Moto G9 Power

De când îl scoți din cutie, îți dai seama că Moto G9 Power e un smartphone Motorola. Are un design plăcut, similar cu al altor telefoane Motorola, cu logo-ul Moto pe spate, ușor adâncit în carcasă, pentru a ascunde senzorul de amprente. Telefonul e destul de mare, având un ecran generos, de 6,8 inch, și destul de gros, dar e surprinzător de ușor și se simte bine în mână. Datorită raportului de aspect, e lunguieț, deci e ușor de cuprins și de operat cu o singură mână.

Carcasa este dintr-un policarbonat de calitate, iar spatele este texturat, oferind o prindere foarte bună și o senzație plăcută. Culoarea e deosebită - Motorola numește această nuanță ”Metallic Green” și oferă telefonului un aer elegant, dar aparte. Nouă, la start-up.ro, mereu ne-au plăcut device-urile care folosesc nuanțe închise de verde, deci e un plus din start.

Tot pe spate observăm și modulul de cameră, cu trei senzori și un bliț, așezat în colțul din stânga sus și extrem de puțin ieșit în afară. Smartphone-ul se încarcă prin USB-C și are și mufă jack și slot pentru card microSD, iar în cutie vine cu o husă din silicon transparentă, cablu, încărcător, dar nu și căști.

În față vedem ecranul, cu o margine inferioară destul de mare, dar margini micuțe în rest. Display-ul are o perforație în colțul din stânga-sus unde se află camera de selfie, iar deasupra este difuzorul pentru apeluri.

Display

Și, dacă tot am vorbit despre ecran, haideți să facem cunoștință cu el mai în detaliu. Cu o diagonală de 6,8 inch, Moto G9 Power îți oferă suficient spațiu pentru orice activitate - fie că vorbim despre multitasking, vizionare de clipuri sau gaming. Ecranul e un IPS luminos, cu contrast ridicat, dar are un minus - rezoluția este numai HD+, iar acest lucru este sesizabil uneori din cauza diagonalei mari. Per total, însă, și raportându-ne la preț și la restul specificațiilor, display-ul e decent și majoritatea utilizatorilor mai puțin pretențioși care pun accent pe fiabilitate nu vor fi nemulțumiți.

Specificații și autonomie Moto G9 Power

La nivel de specificații, Moto G9 Power stă binișor, chiar dacă nu vorbim despre un smartphone pentru gaming. Are 4GB memorie RAM, 128GB spațiu de stocare și un procesor Snapdragon 662 cu 8 nuclee. Această combinație oferă performanțe decente, bune pentru majoritatea situațiilor uzuale. Poți folosi G9 Power pentru aplicații de socializare, de productivitate, pentru Youtube și pentru jocurile puțin pretențioase.

Unde strălucește cu adevărat noul Moto G9 Power este la capitolul autonomie. G9 Power are o baterie imensă, de 6.000 mAh. Combinată cu display-ul de rezoluție mai scăzută, aceasta oferă o autonomie de mai mult de două zile pentru utilizatorii obișnuiți, poate chiar trei zile pentru cei foarte temperați. Pentru cei aflați mereu cu telefonul în mână, smartphone-ul duce mai bine de o zi, o zi și jumătate. În plus, bateria se încarcă rapid la 20W și nu trebuie să lași telefonul peste noapte în priză pentru a-l putea folosi.

Camere foto

Moto G9 Power nu este un camera phone, dar te poți descurca bine cu el în majoritatea situațiilor. Mai exact, vine dotat cu aproape aceeași senzori prezenți și pe Moto G9 Plus, însă lipsește cel de 8MP cu lentilă ultrawide. Astfel, G9 Power are un senzor principal de 64MP cu f/1,8, un senzor macro de 2MP și unul de profunzime, tot de 2MP.

Fotografiile realizate cu senzorul de 64MP ies mai mult decât decent, în special în lumina potrivită, dar poți face poze și noaptea și în locuri mai puțin iluminate și tot vei avea fotografii folosibile, mulțumită modului Night Vision. Fotografiile portret ies foarte bine pentru un smartphone din această gamă de preț. Senzorul macro e simpatic, dar nu te aștepta la cine știe ce calitate. Telefonul știe să filmeze full HD la 60 de cadre pe secundă, iar camera de selfie este și ea mai mult decât decentă având un senzor de 16MP cu f/2.2.

Concluzie și preț Moto G9 Power

Noul Moto G9 Power are un preț de numai 899 de lei. E un smartphone cu preț cinstit, perfect pentru cei care vor un telefon ieftin cu autonomie foarte mare. Poate fi un telefon foarte bun și pentru seniori, cu al său display mare, dar și unul pentru cei mici, care stau mult pe rețele sociale și pe Youtube. Moto G9 Power este disponibil în România începând din data de 25 ianuarie, la Altex și pe altex.ro.