Este vorba despre Druid, un startup fondat de Liviu Drăgan (fondatorul Total Soft). Ceilalți finaliști ai categoriei Startup of the Year din cadrul Galei ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software) au fost MEDIjobs - startup-ul a fost acceptat recent în cea mai nouă cohortă a programului de accelerare Techstars Berlin - și Sypher - o platforma GDPR dezvoltată de foști membri Avangate, care a primit în luna noiembrie a anului trecut o investiție în valoare de 300.000 de euro de la fondul de investiții GapMinder.

Druid este un startup creat în 2018 de Liviu Drăgan, fondatorul Total Soft, o companie pe care a vândut-o în 2016, și dezvoltă soluții de inteligență artificială.

În prezent, chatbot-ul dezvoltat de Druid, în esență un asistent virtual inteligent, este integrat în cadrul Băncii Transilvania. Încă din luna octombrie a anului trecut, o platformă integrată de RPA (robotic process automation) a UiPath și chatbot-ul creart de Druid este folosită în cadrul BT.

Cei peste 7.000 de angajați ai BT interacționează cu inteligența artificială folosind NLP (natural language processing). Banca Transilvania are în cadrul echipei de HR un robot care ajută angajații cu informații prin intermediul chat-ului.

Totodată, în luna noiembrie a anului trecut Druid a câștigat două premii în cadrul evenimentului UiPathForward EMEA. Specialiștii Druid, prin intermediul integrării chatbot-RPA înscrise în hackatonul global, au creat capacități conversaționale pentru roboții UiPath, respectiv au adăugat servicii cognitive chatboților Druid, totul într-un parcurs automat, fără intervenție umană.