Aplicația este disponibilă gratuit și se adresează oricărei persoane doritoare de a rămâne la curent într-un mod facil cu știri din domeniile enumerate.

Un raport realizat în 2018 de Nielsen, o companie globală de cercetare și măsurare a audiențelor online, a concluzionat că streaming-ul audio la cerere reprezintă 54% din consumul total de audio, procent care a crescut de la 22% în 2015; 2017 reprezentând anul în care majoritatea consumului audio s-a făcut prin on-line, iar tendința continuă să crească și în anul 2018.

“Aplicația construiește o listă de știri audio de 30-50 de secunde bazate pe preferințele selectate. Facem asta prin sumarizarea știrilor existente, prin transformarea lor în format audio și prin atribuirea sursei, iar în cazul în care doresc să vadă detalii aceștia pot vizita linkul spre sursa și știrea originală. Utilizatorii ideali ar fi cei care merg zilnic spre birou, fie cu mașina, fie cu mijloacele de transport în comun și le-ar fi mai confortabil să asculte știri în acest timp", spune Mircea Vadan, unul dintre fondatorii proiectului și partener la Activize.Tech.

AudioBrief.News este disponibilă acum atât sub forma unei aplicații web, dar și mobile și poate fi descărcată de pe Google Play și Apple Store. Fiind lansată recent, utilizatorii pot să folosească platforma gratuit. Momentan aplicația încă e în dezvoltare, dar poți deja să-ți selectezi informațiile și domeniile preferate.

Cititorii și oamenii interesați sunt bineveniți să testeze aplicația și să transmită feedback pe www.audiobrief.news.