Din această toamnă, Autonom a devenit acționar în Impact Hub Bucharest, investind 2 milioane de euro sub formă de equity, scrisori de garanții bancare și linii de creditare pentru amenajările noilor spații.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, fondată în 2016, în Piatra Neamț, de către Marius și Dan Ștefan. Este principalul furnizor de soluții de mobilitate din România printr-o rețea națională unică, fiind prezent și pe piețele din Ungaria și Serbia.

În vara anului 2019, Impact Hub Bucharest și 3house au fuzionat sub același brand, avându-i ca parteneri pe Oana și Vlad Craioveanu, co-fondatori ai organizației și pe Ilinca Păun, CEO The Entrepreneurship Academy. La finalul lui 2019, dupa un scurt proces de due-dilligence, Autonom s-a alăturat ca partener minoritar, cu o investiție de 2 milioane de euro.

Noua structură va presupune un rol consultativ și strategic pentru Dan și Marius Ștefan, precum și pentru Ilinca Păun, în timp ce acționariatul majoritar este deținut în continuare de Oana și Vlad Craioveanu.

Dezvoltare spre educație în 2020

”Alături de Dan, Marius și Ilinca și de echipa noastră, ne propunem să ducem mai departe misiunea de a dezvolta noi medii de lucru pentru antreprenori, freelanceri, companii mai mici sau mai mari, oportunitați de dezvoltare antreprenorială precum si noi parteneriate între actori publici, privați și non-guvernamentali din industrii variate” au declarat Oana și Vlad Craioveanu, fondatori ai Impact Hub Bucharest.

“Investiția în Impact Hub îndeplinește cele două criterii esențiale pe care le căutăm în orice investiție:

  • Afacerea este una sustenabilă și scalabilă, cu un model de business deja confirmat;
  • Fondatorii sunt implicați, competenți și etici;

Mai mult decât atât, Impact Hub ajută la dezvoltarea mediului antreprenorial local, o direcție cheie pentru Autonom. Ne bucurăm că alături de Vlad, Oana și Ilinca avem ocazia să facem încă un pas în această direcție.” a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom.

Astăzi, Impact Hub în București a ajuns la 3 locații în puncte centrale ale Bucureștiului (Timpuri Noi, Universitate și Floreasca), ocupând acum o suprafață de 6,700 mp, traduși în: peste 250 locuri în coworking, 42 birouri de echipă, 8 săli de evenimente. De asemenea, membrii Impact Hub Universitate și Floreasca beneficiază de bistro-uri create sub conceptul dedicat de Stație de către Maidan.

Viziunea Impact Hub pentru viitor este de a crea medii de lucru complexe, unde accentul este pus pe wellbeing și tehnologie, comunități puternice pentru freelanceri, antreprenori, investitori, companii și parteneri strategici de orice dimensiune, precum și programe de accelerare și incubare și evenimente cu impact local și internațional.

Impact Hub dorește să deschidă noi spații în viitor. De asemenea, în 2020 vor lansa și primele proiecte publice de educație adresate celor care vor să devină practicieni în dezvoltare și administrare de comunități.

Impact Hub Bucharest rămâne o organizație locală, afiliată la o rețea internațională, astfel încât membrii Impact Hub Bucharest primesc access la o rețea globala cu peste 110 locații pe întreg globul. Mai multe detalii despre oportunitățile oferite dar și despre modalitățile de a deveni membru Impact Hub sunt disponibile pe https://impacthub.ro.