Sistemul hibrid de propulsie aduce cu el numeroase avantaje, printre care economisirea combustibilului, costuri reduse de exploatare, precum și avantaje financiare și fiscale.
„Prin intermediul vânzărilor de mașini hibride pe care le-am avut în ultimii ani, am reușit să contribuim la reducerea impactului negativ asupra mediului. Ne bucurăm că astfel am crescut prezența noastră în flote cu acest sistem avansat de propulsie, inclusiv în zona de rent-a-car, cu atât mai mult cu cât aceasta este și o premieră pentru piața din România. Ne propunem să continuam astfel de investiții și parteneriate importante, care să ajute atât la protecția mediului înconjurător, cât și la satisfacerea unui număr cât mai mare de clienți care își doresc să beneficieze de avantajele unei mașini hibrid”, este de părere Edit Tarcolea, Director General Toyota România.
Sistemul hibrid are mai puține componente sensibile la uzură, iar cele existente au perioade de exploatare mai lungi. Spre exemplu, ambreiajul, alternatorul, demarorul lipsesc, iar în cea mai mare parte a timpului frânarea este electromagnetică cu recuperare de energie, motiv pentru care discurile și plăcuțele de frână trebuie schimbate mult mai rar. Bateria nu se încarcă la priză ci prin frânare sau cu ajutorul motorului termic și beneficiază de o garanție a producătorului de 5 ani sau 100.000 km**, însă dacă sunt efectuate verificările anuale Hybrid Health Check, se poate beneficia de acoperirea extinsă până la 10 ani.
În ceea ce privește partea financiară, impozitul anual poate fi cu până la 100% mai mic decât în cazul unui model echivalent cu propulsie clasică. Utilizatorii Toyota Hybrid se pot bucura de o experiență unică în timpul condusului, acesta fiind ușor și comod datorită transmisiei automate de tip E-CVT care vine în dotarea standard a modelului.
„Avis România are capacitatea și resursele necesare implementării și dezvoltării unui sistem de utilizare a flotelor ecologice. Viziunea, transparenţa si orientarea către client rămân esenţiale pe o piaţă foarte concurențială, cum este cea a închirierilor auto. Obiectivul nostru este ca prin diversificarea flotei să avem o creștere cu 10% a cifrei de afaceri, faţă de 7,4 milioane Euro înregistrată anul trecut”, a declarat Adrian Hălmăgean, director executiv al Avis România.
Avis România a inițiat în 2017 un proiect de ecologizare a flotei, fiind promotorii acestui trend, pe piaţa de rent-a-car din ţara noastră. Primul pas a fost realizat prin achiziţionarea a 15 mașini Toyota Yaris Hybrid, urmând ca până la sfârșitul acestui an să intre în flotă și 10 mașini electrice.
În 2017, Toyota a vândut 791 de mașini hibride
În prima jumătate a anului 2017, Toyota a vândut 791 de unități hibride, față de 192 în aceeași perioadă a anului 2016, conform raportului APIA. Dintre acestea, cele mai multe, atât anul acesta, cât și anul trecut, sunt reprezentate de modelul Yaris Hybrid (32% în acest an), fiind cel mai performant hibrid din zona B2B, în special din cea a flotelor.
Sistemul hibrid de la Toyota include două surse de putere combinate pentru a asigura propulsia. Astfel, prin motorul termic (pe benzină) și motorul electric, sunt exploatate din plin atuurile ambelor surse de energie: putere și eficiență ridicate în exploatare.
Pentru mai multe informații despre Toyota în România, vă rugăm sa vă adresați la [email protected] sau să accesați www.toyota.ro.
În 2017, Avis Romania investește peste 8.5 milioane de euro pentru schimbarea flotei
Avis România este consecventă în furnizarea de servicii de închirieri auto la standarde înalte de calitate, pentru a satisface nevoile de călătorie dinamice și variate ale clienților.
În acest sens, există o creștere constantă a flotei. Anul acesta vor fi investiţi 8.5 milioane de euro în 500 de mașini noi, cu dotări suplimentare peste medie, astfel încât clienţii Avis să beneficieze de o călătorie plăcută și sigură.
Reţeaua Avis acoperă 11 orașe cheie din România, cu 16 birouri de închiriere în centrele și în aeroporturile principale ale orașelor București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.