Înainte de orice, să vedem care ar fi nevoile studenților și ale elevilor de liceu când vine vorba despre smartphone-uri. Pentru că folosesc intens rețelele sociale, pentru că se joacă și pentru că ascultă și muzică în timp ce fac toate astea, au nevoie de telefoane rapide, care să nu se împotmolească în primul Instagram Story și nici să nu stea in 15 cadre pe secundă în jocuri. Apoi, pentru că le place să arate tuturor cum e viața de student, au nevoie de smartphone-uri care știu să facă poze și în sălile de curs, dar și în cluburi. Și, nu în ultimul rând, pentru că majoritatea încă depind de banii părinților, trebuie ca toate aceste funcționalități să vină la pachet cu niște prețuri decente.

Noi ne-am orientat către smartphone-uri Huawei, deoarece se încadrează cu ușurință în cele descrise mai sus. Acestea fiind zise, să vedem ce smartphone-uri pentru studenți și elevi puteți cumpăra în această perioadă.

Telefoane pentru elevi și studenți de la Huawei

Huawei Mate 20 Lite este, cu siguranță, vedeta acestei liste și vedeta toamnei (cel puțin până la lansarea vârfului de gamă Huawei Mate 20 Pro). Mate 20 Lite le are pe toate și dă impresia unui smartphone premium, cu toate că prețul lui este unul de mid-range. Cu un corp elegant și subțire din sticlă și metal, disponibil în trei culori atrăgătoare, Huawei Mate 20 Lite atrage imediat priviri. Cei de la Huawei l-au dotat cu un ecran mare, cu diagonală de 6,3 inch și rezoluție Full HD+, numai bun pentru urmărit toată ziua clipuri pe Youtube sau, de ce nu, recitiit materia de la ore și de la cursuri. Cu toate că ecranul este mare, smartphone-ul este subțire și compact, display-ul fiind unul cu margini foarte subțiri.

Sub ecran se găsește procesorul performant Kirin 710, iar acesta este ajutat de memoria RAM mare, de 4GB. Smartphone-ul este performant și duce orice joc și orice aplicație. Și poți să-ți scrii și referatele pe el, în timp ce asculți Spotify pe fundal, pentru că nu se teme de multitasking. În plus, bateria mare, de 3.750 de mAh, te lasă să stai fără griji și să nu cari baterii externe sau încărcătoare după tine, având deja ghiozdanul suficient de plin. Are și senzor de amprente și recunoaștere facială, ca să nu riști să devii victima farselor colegilor.

Să trecem în revistă și camerele foto. Huawei Mate 20 Lite este special din acest punct de vedere, având nu două, nu trei, ci patru camere foto în total - două în față și două în spate. Asta se traduce prin selfie-uri excepționale cu fundal blurat, numai bune de pus pe rețelele sociale, dar și prin fotografii artistice reușite cu notițele scrise de profesor pe tablă, cu serile petrecute în oraș sau cu zilele petrecute pe bancă, în parc, cu o carte bună în față. Și, pentru un plus de distracție, Huawei Mate 20 Lite vine cu o serie de filtre de realitate augmentată care pot face mai amuzant orice clip video urcat pe Snapchat sau pe Instastories.

Huawei Mate 20 Lite poate fi cumpărat de aici la un preț foarte bun.

Huawei P20 Lite e următorul model de pe lista noastră. E un pic mai mic, cu un display de 5,84 inch, un pic mai puțin performant decât Mate 20 Lite, fiind dotat cu un procesor Kirin 659, dar la fel de atrăgător pentru elevi și studenți. Bateria este de 3.000 mAh, iar camera frontală nu este duală, dar tot face selfie-uri excelente. Camera principală are și ea mai puțini megapixeli decât cea de pe Mate 20 Lite, dar se descurcă foarte bine în majoritatea situațiilor. Telefonul arată foarte bine și poate fi cumpărat de aici.

Huawei Y6 și Huawei Y7 sunt două smartphone-uri foarte ieftine, dar bune, pentru cei cu bugete limitate, dar așteptări ridicate. Y6 vine cu un display de 5,7 inch cu format 18:9, cu margini destul de subțiri și rezoluție HD+. Sub ecran se găsesc 2GB memorie RAM, un procesor Snapdragon 425 și 16GB spațiu de stocare, extensibil prin card microSD, iar bateria este de 3.000 de mAh. Camera principală este una de 13MP și pe timp de zi scoate fotografii decente, dar pe timp de noapte nu poți avea cine știe ce așteptări de la ea. Camera de selfie-uri are 5MP. Huawei Y6 (2018) poate fi cumpărat de aici.

Huawei Y7 vine cu dotări mai bune. Are un display de 5,99 inch cu rezoluție HD+, dar ecranul este mai luminos și oferă contrast mai mare și culori mai vii. Sub el se găsesc procesorul Snapdragon 430 și 3GB memorie RAM, care-l fac mai performant decât Y6. Pe Y7 Prime te poți juca câteva jocuri mai puțin pretențioase, iar multitasking-ul și schimbul între aplicații merge considerabil mai bine. Spațiul de stocare pentru acest model este de 32GB și poate fi extins prin card microSD. Pe partea din spate se găsește și un senzor de amprente, iar camera principală este duală, permițând fotografii de tip portret, bune pentru rețelele de socializare. Și camera de selfie-uri este mai bună decât pe Y6, având 8MP. Huawei Y7 Prime poate fi cumpărat de aici.

Huawei P20 este cel mai performant, dar și cel mai scump smartphone Huawei de pe lista noastră. Fratele mai mic al vârfului de gamă P20 Pro, P20 vine cu performanțe și design premium, dar și cu un sistem de camere foto apreciat de cele mai importante voci din industrie. Are 4GB memorie RAM și un procesor cu Inteligență Artificială Kirin 970, lucru care îi garantează viteze de procesare foarte mari. Smartphone-ul arată superb și poate fi cumpărat de aici.