Serafim Technolgies este o tehnologie care analizează date despre suprafețele agricole, integrează diverși senzori și le transmite agricultorilor concluzii importante. În momentul de față, Serafim analizează peste 100.000 de hectare în România și poate identifica buruienile încă înainte ca acestea să crească. Robert Miștovski, CEO al companiei, a anunțat la emisiunea Ziua Zero de săptămâna aceasta că au primit o investiție de la un fond din străinătate. Suma nu e cunoscută, dar informațiile noastre vorbesc de o sumă considerabilă cu cinci zerouri.

Alte știri importante sosesc de la Startarium și de la UE.

Concursul Startarium Pitch Day a anunțat semifinaliștii care vor fi premiați pe 27 noiembrie, în cadrul marei finale. A fost anunțată o listă extinsă de 70 de companii, de la unele din tehnologie despre care am și scris, dar și firme offline, cum ar fi Petrecerea Burlăcițelor. Premiile ajung la suma totală de 100.000 de euro.

Uniunea Europeană pune la dispoziția antreprenorilor consultanță timp de trei ani, pentru dezvoltarea afacerii. 100 de companii locale vor beneficia de acest program, iar companiile eligibile trebuie să aibă o cifră de afaceri mai mică de 50 de milioane de euro, mai puțin de 250 de angajați și capital majoritar local.

---

Interviul săptămânii este cu Irina Alexandru de la Fitbit, despre cum să faci marketing pentru startupul tău.