Ok, doar parțial. În sensul că nu vom avea chiar acei precogi care vor prezice activitățile criminale și vor alerta autoritățile care vor interveni și neutraliza amenințarea chiar înainte de a avea loc. Însă secția de poliție chineză va funcționa doar pe inteligenței artificiale. În esență, nu ar trebui să vedem pe acolo vreun polițist, iar secția va fi deschisă 24 din 24 de ore.

Potrivit informațiilor din presa din China, preluate de TheNextWeb, această secție de poliție ar funcționa mai mult ca un serviciu pentru permise și înmatriculări. Astfel, viitorii șoferi vor putea da examenele prin intermediul unor simulatoare, se vor putea înmatricula mașini, și vor fi disponibile scanere faciale de ultimă generație (dezvoltate, evident, de Tencent).

În plus, se pare că identificarea cetățenilor se va face, la fel ca la iPhone X, prin recunoaștere facială, fără a fi nevoie de conturi suplimentare sau descărcarea unor aplicații speciale: tehnologia de recunoaștere facială prin AI va avea acces la toate informațiile relevante legate de o anumită persoană.

Chinezii se pare că au găsit o cale ca să reducă birocrația și să nu mai aibă de-a face cu funcționari stresați și cu oameni care se așază la cozi interminabile. Interesant, nu-i așa?

Citiți și despre startup-ul israelian Fifth Dimension, una dintre puținele companii care poate face Deep Learning, adică poate descoperi informații despre orice, pornind de la date aparent întâmplătoare.

Photo by h heyerlein on Unsplash