Dintre cele 130 de startup-uri înscrise în competiției, 70 au fost selectate și invitate pentru semifinala și finala care vor avea loc pe 27 noiembrie la hotel Radisson Blu din București.

În urma primei runde de jurizare din cadrul evenimentului din 27 noiembrie, membrii juriului vor alege 10 finaliști care vor urca pe scenă și vor susține un pitch de 3 minute în fața audienței. Dintre aceștia vor fi aleși câștigătorii celor trei premii: 70.000 de euro - locul 1, 20.000 de euro - locul 2 și 10.000 de euro - locul 3.

Iată semifinaliștii acestei ediții. Am scris articole despre mulți dintre ei.

Criteriile de jurizare includ: oportunitatea afacerii și potențialul ei de creștere, analiza modelului de afacere precum și strategia de dezvoltare, fezabilitatea financiară și sustenabilitatea, experiența și angajamentul echipei de management.

Printre membrii juriului ediției 2017 se numără: Alexandru Ghiță (Fondator, Educativa Group), Ana-Maria Andronic (Cofondator Venture Connect și Head of Intellectual Property & Technology DLA Piper), Cătălin Vasile (Head of Advisory Channels Management, ING Bank), Daniel Llano Manibardo (Head of Retail Banking, ING România), Iulian Cîrciumaru (Cofondator Benefit Seven și V7 Capital), Marius Mitroi (Cofondator, ThInkstitute), Michal Szczurek (CEO, ING România), Mircea Căpățînă (Cofondator, SmartBill), Vlad Craioveanu (Cofondator, Impact Hub Bucharest și Cluj-Napoca), Vlad Panait (Business Angel și Marketing Director CEE Philips).

Evenimentul este deschis publicului gratuit, fie că sunt antreprenori sau aspira la asta și va include și o serie de sesiuni cu speakeri locali și internaționali, antreprenori și experți, dezbateri și prezentări, precum și workshop-uri pe teme de interes pentru antreprenoriat. Principalele teme de discuție vor fi construirea unui startup de impact, nevoile antreprenorilor la început de drum, obținerea de resurse și de ajutor care chiar face diferența. În plus, vor fi anunțate și rezultate preliminare din Barometrul Startup-urilor din România, o analiză complexă care a urmărit crearea unei imagini de ansamblu a antreprenoriatului în țară. După o zi de inspirație, participanții pot asista la finala celor mai bune 10 pitch-uri și își pot susține proiectele favorite.

Invitații speciali ai acestei ediții sunt Costas Papaikonomou, Cofondator Happen Group și autor al seriei Grumpy Innovator și Steven d`Souza, autor al cărții Not Doing:The Art of Turning Struggle into Ease. Cei doi speakeri vor discuta despre inovație, despre lecțiile pe care le pot lua startup-urile de la companiile mari și despre construirea unei afaceri în mod sustenabil.