“După cum am anunțat atunci când am lansat această divizie, ținta investițiilor Fribourg Digital sunt companiile inovatoare, care au deja un produs dezvoltat măcar la stadiul MVP – Minimum Viable Product și care au atras utilizatori sau demonstrează că există piață pentru produsele lor. Credem că având în portofoliu Baro.io putem obține sinergii bune cu celelalte proiecte în care Fribourg Capital a mai investit precum SEO Monitor, Upswing sau Planable”, explică Dan Sturza, Managing Director la Fribourg Digital.

Baro.io a fost înființată în anul 2016 de tânărul antreprenor Teodor Scorpan, totodată CEO al companiei, și francezul Axel Le Borgne ce ocupă poziția de CTO în prezent. Tehnologia dezvoltată de Baro.io permite automatizarea întregului proces al unei campanii online pe Facebook (creare, gestionare, oprire, raportare), fapt care reduce semnificativ volumul de muncă în departamentele de marketing. Compania are deja clienți cu notorietate, printre aceștii numărându-se ejobs.ro, imobiliare.ro sau Upswing.

“Ne bucură încrederea pe care Fribourg Digital o are în modelul nostru de business și în echipa Baro.io. Sperăm ca, în trei ani, să fim principalul instrument de gestionare a campaniilor de advertising online, în special pe Facebook, și să optimizăm la maximum bugetele clienților noștri”, explică Teodor Scorpan, CEO al Baro.io.

Baro.io a parcurs un program de accelerare în cadrul Spherik Accelerator din Cluj-Napoca, timp în care activitatea firmei a crescut de patru ori, de la 200 de campanii online procesate lunar până la aproape 800. Programul de accelerare de la Spherik se dovedește încă o dată foarte eficient. În afară de Baro.io care, iată, a atras o primă investiție, Planable, un proiect alumni, a fost acceptat în programul de accelerare Techstars, ediția ce are loc la Londra.

Ne bucură încrederea pe care Fribourg Digital o are în modelul nostru de business și în echipa Baro.io. Sperăm ca, în trei ani, să fim principalul instrument de gestionare a campaniilor de advertising online, în special pe Facebook, și să optimizăm la maximum bugetele clienților noștri

Companiile eligibile pentru a primi investiție din partea Fribourg Digital sunt firme care dezvoltă tehnologie sau alte produse cu o componentă importantă tehnologică, cu o echipă de fondatori ce dovedește excelență antreprenorială, abilități complementare, cu membri care împărtășesc valori similare.

Printre domeniile cu oportunități mari de selecție se numără tehnologiile de tip block-chain, fintech, inteligența artificială, algoritmi pentru machine learning, software și soluții integrate cloud-based (SaaS, PaaS și DaaS).

Photo by Niels Steeman on Unsplash