Vehiculul investițional, denumit Basics Fund, va finanța startup-uri care lucrează pe baza tehnologiei blockchain și care oferă produse cu aplicabilități în viața de zi cu zi, funcționând, în esență, la fel ca un fond de venture capital.

Cu toate acestea, procesul de finanțare va fi mult mai rapid și mai ieftin comparativ cu fondurile tradiționale de investiții, pentru că le va oferi token-uri, la fel ca în cazul ICO-urilor (initial coin offering, un fel de IPO pe blockchain în loc de bursă), atât investitorilor cât și fondatorilor care vor primi finanțarea.

În plus, exitul din startup-uri poate fi făcut chiar și după 2 luni, token-urile oferind mai multă lichiditate decât în cazul investițiilor tradiționale făcute de VC-uri.

Fondul realizat de Waves va fi înregistrat în Insulele Cayman și intenționează să strângă, în ianuarie, 10 milioane de dolari pentru a face primele investiții, sperând ca până în luna aprilie să strângă în total 30 de milioane de dolari.

Fondatorii acestui fond de investiții sunt încrezători că în următorii 2-3 ani valoarea investițiilor va crește chiar și de 10 ori, rata de dezvoltare a acestui tip de finanțări și a pieței urmând să le depășească pe cele tradiționale.

Waves este o platformă blockchain de tip open-source fondată în 2016 de către Alexander Ivanov prin intermediul unui ICO prin care a strâns 16 milioane de dolari.