Conform reprezentanților companiei, toți românii care au acces la internet vor putea beneficia de această gratuitate, timp de 30 de zile de la activarea codului Doclandia30Gratuit. Aceștia vor primi suport profesional din partea a peste 50 de medici cu specializare în medicină de familie sau medicină internă, care pot oferi sfaturi competente și personalizate pentru orice problemă de sănătate. La finalul celor 30 de zile de acces gratuit, utilizatorii își pot prelungi abonamentul de vizite text nelimitate în schimbul unei taxe lunare ce pornește de la 4,99 euro.

“Considerăm accesul la serviciile de sănătate un drept fundamental al tuturor persoanelor și sperăm într-o soluționare cât mai rapidă a crizei din domeniul sănătății. De aceea, dorim să venim în sprijinul tuturor românilor care întâmpină o problemă de sănătate și sunt nevoiți sa plătească consultațiile la cabinetele medicilor de familie și să le oferim gratuit sfaturi și informații medicale din surse sigure.”, a declarat Matei Țiboc, Fondator Doclandia.

Potrivit acestuia, medicii de familie care doresc să țină contactul cu pacienții lor vor putea oferi sfaturi medicale prin intermediul platformei, suplimentându-și veniturile prin deschiderea gratuită a unui cabinet virtual pe Doclandia.ro. Astfel, fără niciun cost, medicii își pot monetiza vizitele actuale, telefoanele și mesajele primite de la pacienți.

De asemenea, compania anunță că, începând cu luna februarie, medicii colaboratori vor putea oferi utilizatorilor o serie de servicii noi prin intermediul Doclandia.ro. În noua versiune a platformei, vor fi introduse noi funcționalități ce permit abonaților accesarea tuturor tipurilor de vizite la medic: vizite nelimitate text, vizite audio și video, dar și programări online pentru vizitele fizice în cabinet.

Medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate începând cu data de 3 ianuarie 2018, pentru că nu au fost prelungite contractele de servicii de asistență medicală primară încheiate cu casele de asigurări. Anunțul a fost făcut de Societatea Națională de Medicină Familiei și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie. Consultațiile în cabinetele medicilor de familie se vor efectua doar contra cost sau pro bono, în funcție de decizia fiecărui medic, potrivit wall-street.ro.