Potrivit lui Marian Ignat, Head of Digital Banking în cadrul BCR, George va crea un ecosistem de plată complet, de la plata cu telefonul mobil prin George Pay, la transferuri locale și internaționale și până la plățile instant pe care banca vrea să le introducă în toamna (octombrie-noiembrie).

Tot în toamnă BCR se va alătura băncilor care au lansat Apple Pay în România. Deși înțelegerea cu gigantul american era deja semnată, iar Apple Pay este disponibil pentru clienții Erste din Austria, Ungaria și Cehia, în România strategia a fost ca BCR să lanseze mai repede George Pay și să intre în valul doi cu Apple Pay.

Apple Pay este disponbil oficial în România pentru clienții Banca Transilvania, Edenred, ING, Monese, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank, iar wallet-uri proprietare au dezvoltat până în acest moment doar două bănci și un FinTech – ING Bank (ING Pay), Banca Transilvania (BT Pay) și Orange Money (Orange Pay).

“Wallet-ul va fi în George, nu va fi o aplicație separată, și vrem să completăm plățile NFC și cu instant payments, dar acestea din urmă nu sunt încă o prioritate. Avem nevoie de mai multe bănci mari care să accepte plățile instante: BRD, ING. Acum sunt doar CEC și Banca Transilvania”, spunea în urmă cu trei săptămâni Marian Ignat.

În prezent, un client care are cont la BT poate să transfere bani într-un cont CEC Bank aproape instant (20 de secunde), cu zero costuri, în contextul în care Transfond oferă gratuit acest serviciu timp de un an.

Din toamnă, mai multe bănci au primis că se vor alătura sistemului Transfond, ceea ce înseamnă că tot mai mulți români nu vor mai aștepta timp de o zi decontarea unui transfer interbancar.