BCR Social Finance este o instituție financiară nebancară ce acționează ca o întreprindere socială. În 2020, BCR Social Finance a finanțat micro-afaceri, producători agricoli, PFA-uri și întreprinderi individuale.

Astfel, creditele acordate de IFN au fost pentru capital de lucru, achiziții de echipamente și mașini, modernizări de spații de producție, sere și sisteme automatizate de reglare a temperaturii și umidității, proiecte care promovează tehnologia, business-uri mici de mecanică auto cu componente de robotică, afaceri de producție de piese de mobilier la comandă, dar și business-uri mici de producție și comercializare de produse alimentare tradiționale.

Cum sprijină BCR Social Finance ONG-urile și cauzele sociale

BCR Social Finance a finanțat și Școala Informală de IT, alături de Fundația Erste. Astfel persoanele care și-au pierdut locurile de muncă sau care au rămas în șomaj tehnic din cauza pandemiei au putut beneficia de cursuri de reconversie profesională în cadrul Școlii Informale de IT, în urma unei finanțări de 340.000 de lei.

“Misiunea BCR Social Finance este de a crea impact pozitiv în societate, ajutând microîntreprinderile, ONG-urile și întreprinderile sociale să își atingă obiectivele prin finanțări dedicate și educație de business. Ne propunem să devenim compania nr. 1 cu impact social în România prin sprijinirea a cinci piloni importanți: crearea de locuri de muncă, o societate civilă puternică, susținerea educației, economie verde și sănătate financiară.”, a declarat Ștefan Buciuc, CEO BCR Social Finance.

În ultimii patru ani, BCR a susținut 30 de ONG-uri cu o sumă totală de 3,9 milioane de euro. În anul 2020, 11 ONG-uri au primit finanțări în valoare totală de 2 milioane de euro.

BCR Social Finance a lansat finanțările pentru ONG-uri în 2020 și a sprijinit 5 ONG-uri cu suma totală de 700.000 de lei. IFN-ul are și singurul program de finanțare dedicat sectorului non-profit ce oferă o dobândă subvenționată 100% în 2020 și 2021 pentru utilizările din credit efectuate până la data de 30 septembrie 2021. Ținta de finanțări pentru afaceri sociale este de 2,5 milioane de lei.