Consolid8, o platformă românească de crowdfunding bazată pe recompense și targetând proiectele întreprinse de antreprenorii sociali și cei din industriile creative, a lansat o nouă campanie în prag de sărbători pentru Bebe Începuturi, o jucărie sustenabilă creată pentru nevoile bebeluşului.

Caruselul ”Bebe Începuturi” este primul produs al Prunka, jucăria fiind fabricată local, într-un atelier de tâmplărie din Râmnicu Vâlcea.

”Bebe Începuturi” este o jucărie cu un design minimalist, modular, intuitiv, care răspunde etapelor de dezvoltare ale bebeluşilor şi este realizată din materiale naturale, sustenabile. Cadrul este făcut din alamă, iar figurinele sunt produse din lemn de fag şlefuit şi rotunjit şi vopsite în culori pe bază de apă, sigure pentru micuţi. Datorită magneţilor puternici, figurinele nu pot fi desprinse de un copil mai mic de 2 ani, iar oglinda este fabricată dintr-un material acrilic imposibil de spart.

Jucăria se poate transforma pe măsură ce creşte bebeluşul

Caruselul ”Bebe Începuturi” cuprinde numeroase activităţi Montessori, potrivite încă din primele zile de viaţă. Figurinele pot fi expuse pentru început în varianta alb negru, iar ulterior în culori primare, pe măsură ce bebeluşul creşte.

Pe lângă figurinele geometrice care ajută bebeluşul să îşi dezvolte percepţia spaţială, caruselul mai cuprinde şi o zornăitoare cilindru pe care bebeluşul o va putea rostogoli când va începe mersul de-a buşilea, o oglindă şi o figurină-omuleţ care poate fi folosită ulterior şi ca jucărie de dentiţie.

Fiecare figurină se poate reinterpreta şi reutiliza în funcţie de imaginaţia fiecărui copil sau părinte.

Scopul campaniei

Din banii pe care campania îşi propune să îi strângă, antreprenorii vor fabrica noi elemente pentru carusel şi alte obiecte auxiliare pentru a se asigura că jucăria va fi utilizată pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Recompensele pe care susţinătorii le pot alege de pe platforma consolid8 sunt: caruselul ”Bebe Începuturi”, caruselul împreună cu un suport de care poate fi atârnat sau un pachet cu omuleţi magnetici care alcătuiesc un puzzle independent. Aceștia pot fi ataşaţi caruselului sau pot fi folosiţi ca jucării de dentiţie.

Componenta socială a proiectului se traduce prin parteneriatul cu Asociaţia ”Zi de Bine”, care sprijină oamenii aflaţi în situaţii vulnerabile. Astfel, la fiecare jucărie ”Bebe Începuturi” achiziţionată, brandul Prunka donează 5% către asociație.

Proiectele înscrise până acum în platforma Consolid8 s-au bucurat de o rată foarte mare de succes şi aproape toate și-au depășit obiectivele de finanțare. Cea mai mare rată de succes a unui proiect a fost de 169%, pentru proiectul ”POEVIE de terapie”.

Consolid8 este platforma de crowdfunding lansată cu expertiza echipei fonduri-structurale.ro, pentru antreprenorii sociali și cei din industriile creative, o inițiativă a echipei fonduri-structurale.ro.