Dacă tot v-am deschis apetitul despre fotbal acum câteva zile, cu editorialul lui Vlad, am zis să continuăm într-o notă similară. Un nou accelerator apare în Europa, susținut în parteneriat de KickUP Sports Innovation și cunoscutul club de fotbal portughez Benfica Lisabona.

Acesta e primul accelerator de startup-uri sportive realizat în parteneriat cu un club de fotbal, iar menirea sa este să ajute startup-uri aflate în faze incipiente și să le introducă în lumea business-ului din sport, la o scară mult mai largă. KickUP îți va pune la dispoziție toate mijloacele necesare pentru a reuși. Pentru 8% equity vei primi 10.000 de euro finanțare, dar și servicii de mentorat, spații de lucru, în valoare de peste 100.000 de euro.

Ca și beneficii, vei avea ocazia de a îți testa produsul în facilitățile Benficăi. Mai exact pe Estadio Da Luz (65.647 locuri), unul dintre cele mai mari și mai moderne stadioane din lume. Ba chiar și birourile se află tot în incinta arenei clubului din capitala Portugaliei. Pentru cei care nu știu, SL Benfica este de multă vreme numit clubul cel mai iubit din lume, având cel mai mare număr de posesori de abonamente la meciurile de pe teren propriu, de pe tot mapamondul.

Estádio da Luz
Estádio da Luz

Pe lângă Benfica, un alt mare nume uriaș al fotbalului eurpean se va implica pe scena startup-urilor sportive. Jose Maria Bartomeu, președintele FC Barcelona, a anunțat în cadrul unui panel de la MWC 2017, că echipa catalană are ca obiectiv să devină ”centrul inovației sportive din întreaga lume”.

Acceleratorul caută afaceri aflate la început, din Europa Centrală și de Est și se orientează în special pe tehnologia din spatele sportivilor. De exemplu, se caută startup-uri din domeniul wearables, care crează senzori care să măsoare activitatea fizică, altele care dezvoltă tehnologii care se ocupă cu analiza acestor date, chiar și business-uri care fac jocuri care au legătură cu sportul.

Ce obții

accelerator benfica startups

Pe lângă domeniile prezentate mai sus, se adaugă pe listă și altele, precum Iot, conectivitate. Chiar și Ticketing, controlul accesului sau tehnologii de plăți folosite în mod special la achiziția biletelor pentru meciurile importante. Aproape tot ce are legătură cu sportul și cu fotbalul este acceptat.

Unde aplici?

E simplu. Aici.