Bento, companie antreprenorială românească listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, a semnat un contract în valoare de 32 de milioane de lei, pentru implementarea soluției software proprii Bento Field Service Management (Bento FSM), în urma câștigării unei proceduri de achiziție publică derulată de către Distribuție Energie Electrică România (DEER), o companie deținută de Electrica S.A..

Odată implementată, soluția Bento va reprezenta unul dintre cele mai mari proiecte de tip FSM din România în domeniul energiei și utilităților, urmând să fie utilizată de peste 1.200 de tehnicieni de teren.

”Investițiile susținute de-a lungul timpului în produsele noastre proprii, precum Bento FSM și Bento MDM, încep să producă din ce în ce mai multe rezultate, fiind implementate de un număr tot mai mare de companii de renume ce implementează strategii de digitalizare a proceselor de business, având un impact pozitiv asupra dezvoltării unor industrii esențiale. Contractul anunțat astăzi întărește încă o dată importanța experienței operaționale a echipei noastre, aprofundată de-a lungul anilor, precum și determinarea noastră de a investi constant în produse software proprii”, a declarat Radu Scarlat, Președintele Consiliului de Administrație al Bento.

Compania a câștigat procedura de achiziție publică în calitate de lider al unei asocieri, alături de EY România (Ernst & Young România).

În cadrul proiectului, Bento va livra o soluție IT complexă, compusă din hardware și software și va executa servicii conexe.

Soluția pe care Bento urmează să o implementeze vizează automatizarea serviciilor de teren și managementul forței de muncă din cadrul DEER. Platforma IT care va fi implementată în cadrul acestui proiect se bazează pe produsele software proprii, Bento FSM și Bento MDM, produse în care Bento a investit constant în ultimii ani, inclusiv prin utilizarea de fonduri atrase în cadrul plasamentului privat din noiembrie 2021, premergător listării companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Contribuția EY România constă în furnizarea de servicii de project management și analiză de business, reprezentând 11% din activitatea totală aferentă proiectului.

Soluția IT furnizată de Bento va fi operațională în aproximativ 18 luni de la semnarea acestui contract. De asemenea, după implementarea sistemului, compania va acorda timp de șapte ani servicii de suport și mentenanță, plus servicii post-suport pentru încă doi ani.

De-a lungul celor peste 18 ani de existență, Bento a investit în produse software proprii, precum Bento FSM și Bento MDM, care sunt utilizate de companii locale și internaționale active în diferite sectoare economice.

Bento FSM este o suită de aplicații dedicată companiilor care livrează servicii prin intermediul echipelor distribuite în teren, digitizând, automatizând și optimizând toate activitățile aferente.

Bento MDM, care în proiectul de față reprezintă o componentă de infrastructură critică, este un sistem dedicat companiilor care administrează o flotă substanțială de dispozitive mobile, precum tablete, smartphones, POS.

Soluția permite o administrare centralizată a acestor dispozitive, impunerea de politici de securitate, urmărirea dispozitivelor prin GPS, gestionarea de la distanță a aplicațiilor și a setărilor, cât și blocarea dispozitivelor pentru a fi utilizate doar în scopul intenționat.

În 2022, compania Bento a înregistrat venituri din exploatare de 35,4 milioane de lei, o creștere cu 26% față de 2021 și un profit net de 5,6 milioane de lei, o creștere în linie cu veniturile, de 23%. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii.

Produsele și soluțiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale și internaționale care activează în domenii diverse, precum utilități (energie, apă, petrol și gaze), agricultură, inginerie industrială, media, FMCG, asigurări, producție de alimente.