Compania bulgară BGmenu a fost achiziționată de Takeaway.com, una dintre cele mai mari companii online de livrare mâncare din Europa.

Tranzacția este în valoare de 10,5 milioane de euro, și include și filiala lor locală din România, Oliviera, potrivit site-ului Tech.eu. Pentru a accelera dezvoltarea afacerii sale, Takeaway.com va investi o sumă semnificativă pe piața bulgară, dar nu au fost făcute precizări până în acest moment. În acest fel, compania internațională își consolidează poziția în Europa de Est, acțiune care face parte și din strategia de expansiune pe continent.

BGmenu este liderul în mâncare din Bulgaria după numărul de comenzi, iar Takeaway.com deține cele mai mari companii de livrare mâncare din Germania, Olanda, Polonia, Belgia și Austria. O parte a strategiei Takeaway este de a prelua conducerea în segmentul de aprovizionare cu alimente pe fiecare dintre piețele în care operează.

„Odată cu achiziționarea BGmenu, adăugăm în portofoliul nostru o piață de livrare mâncare online cu o populație considerabilă”, a declarat Jitse Groen, CEO și fondator al Takeaway.com, care a aduna peste 80 milioane de euro din finanțarea capitalului de risc. „Este intenția noastră să aplicăm în această țară aceeași strategie care a adus creștere considerabilă afacerii noastre poloneze Pyszne.pl”, a mai adăugat el.

Takeaway.com este printre cele mai importante site-uri de livrare mâncare online din Europa continentală și Vietnam. Compania se concentrează pe conectarea utilizatorilor și a restaurantelor prin platforma sa. Cu peste 31.000 de restaurante conectate, Takeaway.com oferă consumatorilor o mare varietate de produse alimentare. În plus, Takeaway.com oferă servicii de livrare din restaurante care nu au un serviciu similar, în 24 de orașe europene, din 6 țări.

La sfârșitul verii lui 2017, platforma BGmenu a fuzionat cu Lakom.bg. În compania Hellohungry (care reunește BGmenu și afacerea de livrare de produse din România, Oliviera), fondatorul Lakom.bg Kalin Kalevski a intrat ca partener. Helllohungry, care include BGmenu și Fabo în Bulgaria și Oliviera în România, a devenit cea mai mare afacere de acest tip din regiune.

Foto: Takeaway.com