ManpowerGroup a întrebat 19,000 de oameni din generația ”millennials” despre ce își doresc să primească pe plan profesional, iar răspunsul lor a fost: o carieră care să le ofere varietate și progres rapid.

Se pare că millennials sunt destul de optimiști cu privire la cariera lor, dacă luăm în considerare faptul că 2 din 3 angajați sunt încrezători în perspectivele lor la locul de muncă actual, iar 62% sunt convinși că, în cazul în care și-ar pierde jobul, în trei luni ar putea găsit un loc de muncă cel puțin la fel de bun, se arată într-un articol pe Small Business.

Iar dacă optimismul lor cu privire la siguranța locului de muncă poate părea naiv pentru unii, putem spune cu certitudine că sunt o generație silitoare, care muncește mai mult decât oricare alta.

Cifrele arată că 73% dintre millennials lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână, în timp ce aproape un sfert dintre cei chestionați petrec peste 50 de ore la muncă.

Aproape jumătate consideră că abilitățile, calificarea profesională (46%) și performanța la jobul actual (45%) sunt principalele criterii care îi vor ajuta să urce în carieră. Alte lucruri menționate au fost experiența dobândită din funcții și proiecte noi, contacte potrivite, oportunități și relații bune cu managerii și mentorii.

În același timp, se observă o tendință asupra modului în care aceștia percep o carieră de succes. Astfel, 84% planifică să își ia pauze semnificative în timpul vieții active, susținând ideea că ascensiunea în carieră înseamnă carieră în valuri.

Cei mai mulți dintre aceștia sunt conștienți de faptul că vor lucra mai mult timp decât generațiile anterioare, așa că optează pentru carieră în valuri, cu schimbare de direcție, ritm și pauze regulate.

Dintre aceștia, 27% se așteaptă să lucreze și peste vârsta de 70 de ani, iar 12% spun că vor lucra până în ziua în ultima zi de viață.

Cu o perspectivă specifică asupra ritmului lor de carieră, millennials par a fi planificate pentru călătoria pe termen lung, urmărind găsirea de locuri de muncă care să ofere locuri de muncă pe termen lung și stabile.

În ansamblu, principalele lucruri pe care pun valoare millennials la locul de muncă sunt următoarele: salariul (92%), securitatea și stabilitatea într-o funcție (87%) rol, vacanțe / timp liber (86%). Un procent ridicat a indicat colegii buni și opțiunea de a avea un program flexibil.

Tinerii vor și călătorii, nu doar muncă

Se observă o discrepanță în ceea ce își doresc bărbații și femeile să primească în viața și la locul de muncă. Dacă bărbații au ales, în principal, priorități care se concentrează pe ei înșiși, femei intenționează să acorde mai mult timp îngrijirii altora, cum ar fi copiii, rudele mai în vârstă, partenerii de viață și chiar voluntariatului.

Totuși, ambele categorii vor să aibă timp pentru sine în timpul vacanțelor și 40% dintre millennials planifică să ia pauze semnificative pentru călătorii și relaxare.

Având în vedere că millenials redefinesc modul în care percepem securitatea locului de muncă, companiile pot învăța din orientarea lor spre securitatea carierei - asigurându-se că ei și ceilalți angajați obțin ceea ce caută în experiența de lucru, nu doar în titlul pe care îl dețin la locul de muncă.